Re: K: california t4 ali t5

5.2.3 Bivalna vozila

Davčna stopnja je odvisna od moči motorja v kW:

Moč motorja (kW) Stopnja davka (%) od davčne osnove
do vključno 60 6
nad 60 do vključno 90 9
nad 90 do vključno 120 13
nad 120 18

Prav tako se za določitev stopnje dodatno upoštevajo še EURO standardi stopnje izpusta (EURO 3, EURO 4, EURO 5…) ter pri motornih vozilih na dizelski pogon še stopnjo izpusta trdih delcev (manj ali več od 0,005 g/km).

iz tega jaz razumem da se ravno tako upošteva evro standard in izpusti...

Re: K: california t4 ali t5

Pozdravljen Smukc in ostali.

Tudi sam sem se začel zanima ti za nakup T4 Californije, predvsem zaradi velikosti, po mojem optimalne postavitve in uporabnosti. ME pa zanima:

1. Aali ste imeli ka sreče s podubami (Razen hrvaški T4 iz avto.net - kjer je potreben uvoz.

2. Kaj lahko človek za ceno cco 8.000 € pričakuje - pločevina z malo rje na standarnih mestih in motor v katerega ne bo takoj večjih vložkov ali pač?

3. Ali obstaja na formu kakšen specialist za T4-ke, ki je pripravljen kupc pomagati pri preledu rabljenega vozila (ko ga najdem - seveda bi plačal porabljen čas).

Hvala vsem!

Miha P.
Tell The Truth or At Least Don't Lie

Re: K: california t4 ali t5

... bom pa vseeno še izrabil tale prispevek za vprašanje: Ali obstaja še kakšna druga različica T4 z Westfalio opremo (zložljiv zadnji sedež in ob strani kohinja in hladilnik) ampak brez šotorske strehe? Ter če so za to varianto cene kaj bolj dostopne?
Tell The Truth or At Least Don't Lie

Re: K: california t4 ali t5

Da ti dam še sam bolj optimističen odgovor, lani začetek jeseni sem začel iskati po vseh dostopnih portalih po Evropi in ga kupil konec novembra. Če veš kaj hočeš samo čakaš, da pride super ponudba katero ti prvič in drugič speljejo dilerji. V tretje gre rado saj sedaj pokličeš še preden kupcu uspe naložit slike. Se vsedeš na flixbus in hop po njo.
Lahko dobiš californijo z zdravim podvozjem in rjo po blatnikih, pragovih, pazi da ni preveč okoli šip, z 1.9 ali 2.4 motorjem brez klime za 6k €. Tu še dodaj 2k € za ostale stroške (prevoz, homolacija, DMV...)
Pa imaš original californijo katero boš vedno lahko prodal.
LP
MK

Re: K: california t4 ali t5

Hvala MK za vspodbudo - bom šel v prežo.

Koliko časa se pa rabi da se avto potem prijavi pri nas, DMV in ostalo (ali ste ga pripeljali v SLO sami z začasnimi tabljicami) - sami koraki so mi bol ali manj jasni ampak koliko časa letanja.

LP!
Tell The Truth or At Least Don't Lie

Re: K: california t4 ali t5

Jaz sem ga registriral začasno za cel mesec z zavarovanjem kar je dragooo- mislim da sem dal za vse skupi 200€. Da se ga zavarovat za 60€ ampak velja samo v nemčiji. Mi je šlo na knap, ker sem potem dobil papirje od dmv zadnji dan. Tako da lahko računaš en mesec, ampak če jamraš zna bit dosti prej. Zelo je odvisno kje vložiš dokumente za dmv. Nekje verjamejo da si dal zanj 4 jurje drugje obračunajo po eurotaksu kar je bilo v mojem primeru 6500 -10% nalepe oči je 5850 in od Tega sem plačal 17% kar nanese slabega jurja.
Da se cenej prit skoz ampak ko greš prvič čez proces si malo neučakan
Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost