Iščem dele od t3 (diesel)

Zdravo, rabil bi nosilce motorja (one črne cevi) in zvon od dizelskega menjalnika. Ali cel menjalnik čim cenejši.
Če se slučajno najde kje tank za gorivo od t3 syncro diesel bi bil tud zainteresiran:)
Rabil bi tud eno zapiralo od motornega pokrova-tisti del iz litega aluminija...

031 378 026

Re: Iščem dele od t3 (diesel)

borut13 napisal/-a:Nosilci za sinhro so drugačni kot navaden dizel(nižji so),
lp Borut

Sem pogruntal ja, ampak so po 250€, poleg tega pa bi rad predelal na hydro nosilce motorja, pa sem nekak prisel do zakljucka da raje vzamem ene od 2wd pa malo švasam...
Če ima kdo kakšne od syncro diesela bi bil mogoče vseeno zainteresiran :)

Ne vem pri katerem "zlatarju" si gledal nosilce, da imaš tako ceno - če si mislil samo nosilec motorja brez železnega dela.

A lahko daš kataloško ali sliko dela, da vidim kakšne si gledal za to ceno, pa letnik avta napiši.

Če bi jaz rihtal star kombi ne bi dajal hidro nosilcev, ker se bo prehitro strgal če ni vse ostalo brezhibno (predvsem sklopka).
Malenkost bi pridobil na udobju, vendar premalo v primerjavi s slabo voljo ko se strga in olje steče ven.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

jura napisal/-a:Zdravo, rabil bi nosilce motorja (one črne cevi) in zvon od dizelskega menjalnika. Ali cel menjalnik čim cenejši.
Če se slučajno najde kje tank za gorivo od t3 syncro diesel bi bil tud zainteresiran:)
Rabil bi tud eno zapiralo od motornega pokrova-tisti del iz litega aluminija...

031 378 026

A rezervoar mora biti od dizla?
Ali je lahko bencin?

Moj prvotni plan je bil kupit take nosilce od 2wd in jih predelat, da bojo pasali na mojega syncrota in istočasno na hydro lagerje:
Slika

Ta tu prodaja nosilce od syncrota za 230€: https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 280617551/
Tu pa je set za predelavo na hydro lagerje: https://www.vw-t3-bus-shop.de/en/hydrom ... engines-t3

Na t3 sceni sem bolj nov in nisem vedel, da se ti nosilci po letnikih razlikujejo. A kdo ve v čem točno je razlika, ker me zanima če za moj namen sploh igra vlogo?

borut13 napisal/-a:A rezervoar mora biti od dizla?
Ali je lahko bencin?

Rabim ga od dizla, da mi gre mimo štarterja. Morda bi vzel tudi od bencinarja, pa da probam če mi uspe s fenom preoblikovat:) Ti pošljem zs.

Pri nosilcih za diezel motor do letnika 82 (se mi zdi) je razlika v tem da pomaknejo motor za par cm naprej + menjalnik je vrjetno z 4 prestavami (starejsi menjalniki imajo bolj spredaj prestavno rocico)... za menjalnik z 5 prestavami rabis nosilce ki pomaknejo motor nazaj ker je menjalnik malo daljsi..(vsaj kolko sem zasledil na forumu)

coka napisal/-a:Pri nosilcih za diezel motor do letnika 82 (se mi zdi) je razlika v tem da pomaknejo motor za par cm naprej + menjalnik je vrjetno z 4 prestavami (starejsi menjalniki imajo bolj spredaj prestavno rocico)... za menjalnik z 5 prestavami rabis nosilce ki pomaknejo motor nazaj ker je menjalnik malo daljsi..(vsaj kolko sem zasledil na forumu)

Ok, hvala za info. Se pravi jaz iščem katerekoli nosilce, ker bom jih itak razrezal in predelal za syncro.

Za ta denar bi lahko naredil nove, ali pa šel na izlet v Bosno in usput še malo pogledal po odpadih, tam je veliko T-3.
Nekdo ki se mu ta roba valja bi ti ta dva kovinska kosa dal za kako pivo, ker to nikomur ne crkne in nihče ne kupi tega, ne pa za 200 Eurov.
Podobno je z menjalniki za Audi 80, ki ga komaj prodaš za 30 EUR ker se nikoli ne pokvari.
Nosilci ki so na predelavi z linka so od Golfa 2 zadnji nosilci, da boš vedel kaj iskati če se ti "originalni" strgajo:

https://www.ebay.de/itm/MOTORLAGER-HINT ... 0005.m1851
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Bostjan napisal/-a:Za ta denar bi lahko naredil nove, ali pa šel na izlet v Bosno in usput še malo pogledal po odpadih, tam je veliko T-3.
Nekdo ki se mu ta roba valja bi ti ta dva kovinska kosa dal za kako pivo, ker to nikomur ne crkne in nihče ne kupi tega, ne pa za 200 Eurov.
Podobno je z menjalniki za Audi 80, ki ga komaj prodaš za 30 EUR ker se nikoli ne pokvari.
Nosilci ki so na predelavi z linka so od Golfa 2 zadnji nosilci, da boš vedel kaj iskati če se ti "originalni" strgajo:

https://www.ebay.de/itm/MOTORLAGER-HINT ... 0005.m1851

Tenx za link do hidravličnih nosilcev, jaz sem mislil da so od golfa 3. No saj mogoče so isti...
Onega seta itak nebom kupil :)

Ja tudi nosilci znajo biti slabi, sem že naletel na ene ki so bili pregniti.

Si pa tudi omenil zvon menjalnika za dizla, mislim da imam ene par komadov tak, da ti lahko enega odstopim za 100 eur, grem raje preverit v delavnico, da ne bom se kaj zarekel.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost