Re: Palico 5 stopenjskega menjalnika

fida007 napisal/-a: Da se nebom enkrat rezal pa flikal skupaj :-) hvala. Lp M

Oj. Sicer ne vem, kaj se dogaja, ampak ne vem, zakaj je treba palice rezat. Kolikor imam jaz izkušnjo (in Bobo) palice sploh ni treba rezat. Na koncu je tisti del, ki je na palici pod kotom 90 stopinj (glej slike spodaj). Na spodnji strani izbiješ ven varovalo (kajlo), tisti del premakneš za tisti centimeter, v palico zavrtaš luknjo in vstaviš varovalo nazaj. Govorim o premiku za centimeter, centimeter in pol.
Tako sva z Bobotom naredila pri mojem - je pa res, da imam palice od bencinca, menjalnik od bencinca, le zvon na menjalniku je od od dizla (na dizel mašini). Pa vse prav lepo špila. Je pa res, da ne vem kaj ti delaš in kakšne so te razlike v dolžinah..... Je pa res, da koikor sem pravkar zasledil na spletu tudi šalčke niso enake bencin - dizel....

Slike iz neta:
Slika

levo bencin, desno dizel, spodaj tista kajla ki jo izbiješ....
Slika

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Pozdravljen,
sam morem palico odrezati na sprednji strani, ker nisem vedel da je razlika tudi na sprednjem delu, ne samo v škatli od menjalne ročice. (glej sliko, označeno z rdečo)
Slika

Sedaj pa ne vem ali je dolžina enaka ali je daljša, kajti sam imam tistih 15cm sprednjega dela palice, katero si mi ti pripeljal od Jake. Drugače pa sem razstavil tudi tale zadnji del. Sedaj pa rabim dolžino najbolje bi bilo obeh palic za 5 stopenjski menjalnik :)

LP M

bobo1841 napisal/-a:vzemi si čas in pridi k meni enkrat pomerit palice,imam tudi škatlo od 5 brzinca in en kos palice ,le boževedi od katerega avta je palica

Ooo hvala za povabilo, z veseljem si ogledam vsako T3jko :) Drugače pa sam imam tudi škatlo in vse, samo zdaj točnih dolžin posameznih palic ne vem :)

LP M

Slika

Zakaj je ta "stift" pri 5 stopenjskem menjalniku na katerega pride fedra? Gumjasta manseta ki pride preko je razpadla..
Vrjetno je bil zapikan ker sem ga nasprejal pa sem potem moral kr fajn potegnit k sebi prestavno rocico da sem dobil v 1. prestavo.. prej je slo normalno kot ostale prestave prav tako v rikverc.. zdaj sem odstrano fedro da ga ne potisne ven ker se zaskoci.. po sliki kjer je prikazano kako je sestavljeno vse skupaj zgleda da je notri se ena federca in kuglica ki zablokira ta stift in na drugi strani nekaksen pokrovcek/cep.. Zanima me ce je to "tovarnisko" da moras bol mocno potegnit k sebi da dobis v prvo in rikverc? Menjalnik je 3h ..

Saj pri meni je do zdaj tudi slo normalno.. zdaj pa se ta stift zaskoci in ko hocem dat v prvo ali rikverc morem kr potegnit k sebi prestavno rocico da se ta stift premakne nazaj not.. potem pa ga fedra zopet potisne ven in se zaskoci..zato sem zdaj odstrano fedro da ga ne potisne ven..

To bo potrebno razdret pa vse spucat in namazat, manšeto, ki ti je razpadla imam na zalogi.

Na starih ročkah 4 prestave si moral za rikverc pritisnit noter pa nazaj, na 5 gang pa ni potrebe noter ampak samo z večjo silo k sebi. To je narejeno zaradi varnosti, da imaš mejo ko daš v prvo ali rikverc. Se pravi ročko premikaš med 2 in 4 ter med 3-5 z isto silo, ko pa hočeš dat v prvo ali rikverc pa z malo večjo silo k sebi.
Kdaj občutiš, da gre preteško v 1 ali R je potrebno ročko poservisirat (vse očistit, pregledat tudi kuglico, da ni poškodovana)., ker se težave stopnujejo in gre čedalj težje, na koncu se zgodi, da gre fulll težko in ljudje butajo v levo ročko in posledično temu ročka poči tam na luknji, kjer je distanca za feder. Verjetno ste že dostikrat slišali, da ročke na 5 gang pokajo.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

coka napisal/-a:https://data.motor-talk.de/data/galleries/1170007/2570766/schaltgestaenge-7860.jpg

To je ta kuglica na sliki v povezavi pod stevilko 30?

Če imaš znucano, ti lahko zmerim fi nove kuglice.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov