Re: Ugani kaj je to...

OK, priznam da me muči... malo sem brskal po spletu in ponujam rešitev. Če je prav je OK, če ne, pa čakam koga drugega....

Predvidevam, da je to plastični nastavek na vzvodih od menjalnika, v bistvu na zglobu tistih dolgih štang, ki gredo od ročice nenjalnika po podvozju do menjalnika. Na sliki prilagam podoben model te plastike. Predvidevam, da je ta plastika na tvoji sliki iz starejših modelov. Zakaj? Kasneje so inženirji pogruntali, da se ta plastika snema in so jo malo prilagodili, da je bolj fiksna.

Če sem pa mimo usekal papriznaj vsaj, da sem se potrudil....

Slika

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Boro napisal/-a:Že cel cajt mozgam kje sem to videl. Imam dve lokaciji na sumu. Ali je okoli sedežev ali pa okoli mehanizma za odpiranje oken na vratih... sem fajn mimo usekal?

LP; Boro

Jup malo mimo

Jaz nimam pop up strehe. Hint: pod armaturo se nahaja
Matr tole je pa zabavno :D

Zmenjeno, jaz povem rešitev, ti nadaljuješ.
To je gumijast ovitek nosilčka ventilatorja kabine, ki pomoje služi kot absorber tresljajov le-tega. Ko stakneš dol armaturo in razstaviš ohišje ventilatoja, sta mislim da 2 nosilčka na katerih sloni ventilator. Ta nosilčka sta oblečena v to gumo:)

Na sliki na desni strani
http://coastalmotorhomes.co.uk/site/wp-content/uploads/2015/02/VW-VOLKSWAGEN-T25-BLOWER-HEATER-FAN-PARTS-SPARES-COASTAL-MOTORHOMES-COASTALMOTORHOMES-2.jpg

Zanimiv košček si našel. Res. Saj, vsem se je sanjalo da se nekam natakne, poante pa nihče ni uganil. Bravo. Vsaka čast.

Jaz pa že nekaj časa hranim tole fotografijo. Pa ne zato, ker bi bila uganka tako težka, ampak zato, ker se mi je zdel resnično zanimiv kos. Namerno sem del prekril, ker sicer bi bila uganka čisto prelahka. Če ne bo šlo, ga pa odkrijem. Mislim pa da nebi smelo biti pretežko.

Torej: kaj je na sliki?

Slika

LP; Boro
Slika

Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Boro napisal/-a:Zanimiv košček si našel. Res. Saj, vsem se je sanjalo da se nekam natakne, poante pa nihče ni uganil. Bravo. Vsaka čast.

Jaz pa že nekaj časa hranim tole fotografijo. Pa ne zato, ker bi bila uganka tako težka, ampak zato, ker se mi je zdel resnično zanimiv kos. Namerno sem del prekril, ker sicer bi bila uganka čisto prelahka. Če ne bo šlo, ga pa odkrijem. Mislim pa da nebi smelo biti pretežko.

Slika

LP; Boro

Šipka za nivo goriva pri starodobnikih.
Ena skala prikazuje nivo goriva ,druga za koliko km še imamo.

T5er napisal/-a:
Boro napisal/-a:Zanimiv košček si našel. Res. Saj, vsem se je sanjalo da se nekam natakne, poante pa nihče ni uganil. Bravo. Vsaka čast.

Slika

LP; Boro

Šipka za nivo goriva pri starodobnikih.(hrošč...)
Ena skala prikazuje nivo goriva ,druga za koliko km še imamo.

T5er napisal/-a:
T5er napisal/-a:

Slika

LP; Boro

Šipka za nivo goriva pri starodobnikih.(hrošč...)
Ena skala prikazuje nivo goriva ,druga za koliko km še ga imamo.

Tukaj moram priznat pravilni odgovor @T5er.

Gre za šibko, kos pločevine, na kateri je dvojna skala. V času, ko še ni bilo prikazovalnikov količine goriva v rezervoarju je bila ta šibka v kompletu, ko si kupil hrošča. In to šibko si dal v rezervoar, nivo pa je pokazal koliko litrov je še v rezervoarju in za koliko kilometrov zadostuje ta količina goriva. V bistvu en tak analogni predhodnik potovalnega računalnika.

Mi je pa to en srb pokazal na Zlatiboru na srečanju, njegova šibka je še original, čeprav jo mnogi, ki imajo hrošče kopirajo.

Pa še originalna slika - šibka na blatniku od hrošča....

Slika

@T5er - tvoja uganka je naslednja....

LP; Boro
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov