To že, sem bolj mislu na nek multimedia sistem in ker sem totalno tele [smilie=pdt_aliboronz_34.gif] kar se teh stvari tiče me zanima naslednje; v kaj drugega bi lahko stlačil gledanje dvd-jev, gps-a, tv-ja, računalnika kot pa v lap-top. In recimo, da gledam internet tv v tujini preko koga to gre in preko koga se to plačuje in seveda koliko. V končni fazi večino teh stvari ne pogrešam , če pa bom karkoli nabavil , bi rad videl , da se vse to stlači v eno škatlo . Aje to mogoče ? [smilie=pdt_aliboronz_33.gif]

Za GPS nism sigurn da ti bo lap top pomagal lahko pa boš hitro poiskal pot autoroute, Viamichelin pa to, za TV tudi nisem siguren da lahko gledaš če ni TV tunerja notri, potrebuješ pa neko brezžično povezavo WiFi ali wireless pa poiščeš odprto omrežje pa se šwercaš (najceneje) samo dobit ga je po moje mal težji-no sam nisem probal mi je kolega reku da na Hrvaškem ni sicer imel problema) za konektanje na net po legalni poti pa rabiš sigurno kakšno kartico pa to.
Dejmo stručkoti kej več povejte?
http://www.gumitehna.si/

GPS na prenosniku laufa ku urca (nRoute + adria route in city navigator) seveda rabiš še en programček ki omogoča uporabo GPS sprejemnika, kateri ni od garmina (franson gps gate) - preizkušeno, če kdo rabi imam vse potrebno.

Za gledanje TVja potrebuješ še TV tuner, za prenosnika se dobi zunanjega, ki se ga priključi na USB oziroma na pcmcia vodilo.

Wlan kartico ima več ali manj vsak nov prenosnik. Obstajajo tudi programi, ki ti prikažejo vsa wlan omrežja v nekem območju (odprta in zaprta) in ti omogoča lažjo priključitev.

Sam sm razmišljal o lcd zaslonu v armaturni in računalniku nekje pod sedežem. Za PC bi uporabil ploščo via epio, vendar je samo gola plošča s procesorjem 1.3Ghz okoli 45.000 sit. Rabiš še ram, disk, dvd, napajalnik, tv tuner, wlan. Cena celotnega sistema se približa številki 200.000 sit. Res je da pride škatlica velikosti 20x20x10 cm.
Tako da...spijem rajši kako bjrčko več :D

pa tist se mi ne zdi ravno za v kombi, vsakič ko bi se kam odpeljal s sabo jemat tako velko reč, prenosni DVD je pa majhen pa hitro je vse zrihtan.

Prenosniki niso več tako grozno veliki in teški, vseeno, zrihtaj si skrivni kotiček z kovinsko škatlo, vanj zakleneš prenosnik in najljubšo knjigo in to je to.

Sam si pomagam precej z dlančnikom + GPS kartica/sprejemnik + Internet kartica ( na odprtih W lanih). Vse to se da povezati z zunanjim LCDjem, preko USB še dodatni disk in mini sistem je tu, pa kablov tudi ne zmanjka, ... 8)

LP

Mate, dokler ne bo vse v eni škatli ,brez kablov in en trkaj enostavno za uporabo bom kot je napisal roko [smilie=pdt_aliboronz_24.gif]
Zadnjič spremenil miki, dne 27 Nov 2007 10:31, skupaj popravljeno 1 krat.

Sem bolj tihe sorte, se raje vozim in okoli lutam kot govorim, isto je bilo ko sem se p'revažal še več z motorjem. Se bom še kaj oglasil

Multimedija...
Evo jest sm use tole zlo poenostavu.
Mini pc,mere 15,6x15,6x5 cm,se prau res mini,pa tudi zmogljiv.
Pri vozniku ELO touch monitor 10 inčev
Zvočniki 5,1 logitech
GPS antena,programov za navigacijo je polno.
Zadaj LCD 19 inčev s TV tunerjem...
Pa še use na 12 V laufa,čeprav imam tudi razsmernik 600W...
Men špila uredu :lol: :lol: :lol:

Kar se vozil tiče imam dve. Eno je Berlingo komplel opremljen (replika Duo) z homologacijo in vsem, diesel- Ta je za daljše fure, pa za v službo.
Drugi pa je VW T2 letnik 1972, tudi opremljen, bolj za kratke fure, malo več pozauga, pa bencinar. homologacija pa je v fazi pridobivanja, čeprav je registriran.
Z Berlingom sem napravil že cca 143 00 km, z VW pa okrog 20 000 km. Z VW je padel tudi Peloponez in nazaj po kopnem, preko Albanije lansko leto.
Drugače pa cela skoraj cela Evropa razen Skandinavije in Rusije, kamor tako ali tako ne mislim iti.
V pogonu vsak vikend v petek po službi v nedeljo pa domov, ne glege na vreme, temperature. Če je mrzlo, vodo v hladilnik da ne zmrzne, pa dobro puhovko in problemov, pa še gužve ni.
lp
Slika
Slika
Slika

Ti si pa hud primer dani. Sliko tvojga VW pa imam nekje shranjeno , mislim da iz enega zbora . A si ga sam poslikal :shock: :?:

Morda s srečanja na Bledu, kar dobra družba, sem zdržal celo dva dni na enem kraju.
Morda najboljši nasvet. Kupi poceni že narejeno, kajti vsaka predelava ali bilo kaj košta in denar kar polzi.
Kar se pa poslikave tiče, treba je najti sponzorja- ni lahko, se pa najde. Jaz sem imel srečo pa reklamiram Kekčevo deželo. Če bi mi pa plačali barvanje bi reklamiral tudi pogrebni zavod, samo da je prebarvano.
Zadnjič spremenil dani, dne 27 Nov 2007 19:33, skupaj popravljeno 1 krat.

Haj Tipo. Pa saj imaš že komplet opremljen "luftič". Kaj ti manjka? Vem - roštilj.
Pa ko se srečava da vrževa kaj na rešetke.

Sem še jaz eno trgovino v Italiji (blizu meje) našel. http://www.campersoimex.it/ Je tam nek Matjaž al Tomaž ki zna slovensko.
Branko sem ga znotrej mal podru pa se mi že kar vleče (tako z Bodlajem kot s tapicirungami) pa kot začetnika moram nabavt kable-podaljške, pa adapterje, pa.... sej veste kako je, da ja ne bo kaj manjkalo ko ga spravmo na prvo furo.
Lp
http://www.gumitehna.si/

Trgovina je So.Im.Ex- Vilesse, malo naprej od stare Gorice. Kaj pa sploh potrebuješ? Meni se zdi isti šunder , kot v CV, s tem da v CV ziher zna SLO, tukaj pa ne vem. Meni ni panike, parlo Italiano :D Sm pa v trgovini že marsikaj nabavil, čeprav večino pri SIPRAS-via REIMO .

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov