Homologacija starodobnika te bo stala 90 evrčkov.
Glede tablic za starodobnike sem pa slišal take predloge,da bom svojega raje kar normalno registriral.
Tale slikca je za Tomija
25. člen
(starodobno vozilo)
(1) Fizična ali pravna oseba, ki želi registrirati in začeti uporabljati vozilo kot starodobno, vloži pri strokovni organizaciji zahtevo za razvrstitev vozila kot starodobno vozilo (v nadaljnjem besedilu: starodobnik). Po izvedeni identifikaciji vozila strokovna organizacija razvrsti vozilo kot starodobnik, če vozilo izpolnjuje pogoje iz drugega odstavka tega člena.
(2) Starodobnik je vozilo, ki je bilo izdelano pred 30 ali več leti, ohranjeno in tehnično vzdrževano tako, da je skladno z originalno konstrukcijsko sestavo in obliko in se zaradi svojega zgodovinskega in tehničnega pomena ne uporablja za vsakodnevne prevoze.
83. člen
(prehodno obdobje)
(1) Postopki pri zadevah s področij, ki jih ureja ta zakon, ki so bili začeti pred začetkom uporabe tega zakona, se dokončajo po predpisih, na podlagi katerih so bili začeti.
(2) Do 31. decembra 2013 se status starodobnika lahko podeli vozilu, starejšemu od 25 let, če izpolnjuje vse druge predpisane pogoje.
(3) Vozila kategorije N1, ki jim je z dnem začetka uporabe tega zakona preteklo več kot eno leto od datuma prve registracije, morajo opraviti prvi tehnični pregled ob prvem podaljšanju veljavnosti prometnega dovoljenja ali v enem letu od začetka uporabe zakona, kar prej poteče.
(4) Upravne enote začnejo opravljati naloge prekrškovnega organa iz 78. člena tega zakona 1. januarja 2012.
(5) Določbe tretjega in petega odstavka 29. člena tega zakona veljajo tudi za vozila, ki so ob začetku uporabe tega zakona že registrirana, in sicer se potrebna sprememba izvede ob prvem naslednjem podaljšanju veljavnosti prometnega dovoljenja po začetku uporabe tega zakona.
88. člen
(uveljavitev in začetek uporabe zakona)
Ta zakon začne veljati 1. aprila 2011, uporabljati pa se začne 1. julija 2011.
NoName napisal/-a:Off: Ko sem videl podatke o novem zakonu me je skor kap, potem sem videl da se nova meja glede starosti začne uporabljat komaj julija. Moram pohitet, da ne bom imel nepremičnino na dvorišču.
LP
(2) Do 31. decembra 2013 se status starodobnika lahko podeli vozilu, starejšemu od 25 let, če izpolnjuje vse druge predpisane pogoje.
Ata od Nike napisal/-a:Tudi jaz urejam papirologijo za starodobnika, pa me zanima, če je T3 Westfalia avtomobil (63 eur) ali posebno vozilo (83 eur). Kaj naj dam na položnico??
Hvala!
Bias napisal/-a:@Anton, če prav razumem so sprejete tiste farbaste (rumene, modre, al neki) tablice? oz. katere točno?
tjasa napisal/-a:Pozdravljeni,
mene tudi zanima neki glede te dokumentacije za starodobnike (začasni certifikat). Najperej je potrebno poslat vlogo za zčasni cetifikat in nato plačat položnico. Zanima me kam spada t3 pod osebna vozila ali pod posebna vozila? A to članarino se plačuje vsako leto al samo zej na začetku? Hvala za odgovore. Lp Tjaša
Ata od Nike napisal/-a:Po 8 tednih čakanja sem končno dobil certifikat! Pa še to sem moral zadnjih 5 tednov klicarit in jih lepo prosit...Potem sem čakal še 1 teden da so mi obračunali DMV, sedaj pa se trudim, da nadoknadim kilometre, ki sem jih izpustil to pomlad
Se je splačalo!
Moja pa je izjavla, da rabim za kamperja več dokumentov kot če bi hotel otroka posvojit... pri uvozu je to kar res.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost