Re: LP iz Sardinije

prijazost: brez slabe izkušnje, povsod zelo prijazni pripravljeni pomagat, trudijo se govorit angleško
cestna kultura: kot v afriki, prednost ima močnejši, prehitevanje prek polne črte, dvojne polne črte, v tunelu je popolnoma normalno.
bencinske črpalke: ponavadi je v obliki kontejnerja z 2 do 4 pumpe, pa še te so avtomatske tako da plačevanje goriva s kartico je eksotika
deljen urnik: ja seveda med 12.30 in 16.30 je otok mrtev, tako da razen ogromnih trgovskih centrov je use zaprto.
T3kaši:veliko jih je, predvsem švicarjev in nemcev, pozdravljanje je usesplošno razširjeno, razen pri italjanskih t3kaših.
slovenci:na zahodu smo srečali en avto MS, na jugu smo spoznali par iz LJ, na vzhodu smo pozdravili LJ ki so nas gledali kot tele na nova vrata, mimobežno smo videli še GO, KR... uglavnem slovencev je bilo kar nekaj.
morje:toplejše kot zrak, ko greš enkrat noter nočeš več vn. večinoma čisto, na voljo imaš kamnito plažo, mivko, kamenčke, uglavnem za use okuse.
vreme:razen zadnje tri dni ko so bile občasne nevihte vedno sončno, podnevi okoli 30'c, ponoči med 20 in 25'c
cene kampov: septembra gibale so se okoli 10€ na dan elektrika in voda vključena, avgusta so pa cene kampov nekje 25€ na dan na osebo, ne priporočam.
cene v trgovinah: veliki trgovski centri so cenejši kot pri nas, škoda ker jih je tako malo, manjše trgovine so pa precej dražje, pivo ali vodo v hladilniku ti zračunajo +20% več, lopovi!
wifi: povsod je plačljiv in sicer ti ponujajo za 5€ uro, zamolčijo ti pa možnost 15€ za cel teden neomejeno, torej če se ustavite kje več časa povprašajte po drugi možnosti, ker sami ti je nebodo omenili.
trajekt: 80,34€ za dve osebi+t3 pri corsica ferries, čas vožnje dobrih 6ur
ceste: dokaj solidne če se zavedaš kam greš, avtoceste niso plačljive
varnost: na Sardiniji ni mafije, obstaja organizacija, ki ugrablja ljudi, ampak se ne ubada s turisti, nasplošno smo se počutili precej varno na otoku, le nekaj nenavadnega se nam je zgodilo, na vzhodu v kampu nurapolis kjer smo bivali 3dni smo imeli zraven postavljenih 5šotorov z vso opremo zunaj, mobilnik, pribor, gnilo sadje na mizi, in nikjer nobenega, na dan našega odhoda so prišli delavci kampa pospravit zapuščene šotore. buo.
Alkohol: Ichnusa njihovo nacionalno pivo je najbolj razširjeno in kar dobro. Sicer pa je treba provati Mirto njihovo 30% žganje iz mirta.
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost