Re: Škotska 2016

Če rezerviraš prek neta vnaprej vsaj nekaj dni, potem pride trajekt za dolžino vozila med 4,5m in 6m in višino vozila med 1,85m in 2,35m (brez dodatnih prtljažnikov in koles) plus dve odrasli osebi in najstnik 150€. Eurotunel, je potrebno v glavni sezoni rezervirat vsaj ene 14 dni prej, sploh za boljše (cenejše termine), drugače je vse zasedeno. Za enako knfiguracijo, kot zgoraj nas je eurotunel prišel 132€. Trajekt vozi uro in pol, vlak pa pol ure, s tem da je potrebno na trajektu zapustit vozilo, na vlaku pa si lahko v avtu.
Mi smo potovali tjagrede skozi tunel , nazaj pa smo šli s trajektom, ker smo se prepozno spravili rezervirat tunel za nazaj. Škotski kempi ravno niso WiFi frendly... je potrebno doplačevat.
Več glav več ve

Re: Škotska 2016

Pozdrav. Lansko leto sma tuti midva naredila podobno turo na škotsko.
Z bmw 3 karavanom notri jogi na strehi truga. Napravljenih je bilo cca 8000 km. trajekt v Dover 1dan predhodna rezervacia 150€ nazaj v Calais 4 dni prej rezerverala karto 35€
Tankala sva večinoma na tesco bencihskih, se nama je zdelo tam najceneje cca 1.10-1.20 £ na liter nafte.

Kampe sva obiskovala na 3-4 dni da sva oprala/posušila oblačila, se stuširala.
Ker na škotskem ni prepovedano kampiranje na prostem sva dosti prišparala :) kampi so naju stali v 3 tednih 80 €
Nasvet za tiste ki greste na škotsko.
Oni imajo neke mušice "Highland midges"
Midva sva se jih obranila samo na en način, kampirala sva če se je le dalo na vetru izpostavljenih prostorih.

Res zanimiva prigoda z ottoka sky.
V kampu po večerji sedima na stolčkih pred vozilom. občudujeva naravo in opazujema ljudi, na kar opazim da tu pa tak kakšen človek maha z rokami pred obrazom.
No v parih minutah sem ugotovil zakaj takoj ko se je sapica vetra umirila je postalo neznosno.
v 10min je bil kamp prazen oz na prostem ni bilo več nikogar. opazovala sma ljudi kako bežijo v avtomobile/ kombije/ šotore v tisti naglici so prebračali mize padali s stolov pospravljali večerje itd. Res smešno :)

Bom se potrudil za kakšno sliko v kratkem...
L.p.

Re: Škotska 2016

Pozdravljen Jogy. Vse to kar si opisal in še več, bo natančneje opisano v tej temi z linkom na potopis, ki bo upam nastal kaj prej, kot ponavadi nastanejo naši potopisi. Tebe pa vabim, da odpreš temo "Škotska 2015 z BMW3 karavanom" in tam opišeš prigode z mušicami in se potrudiš s kakšno sliko.
Več glav več ve

Re: Škotska 2016

Super. Zanimive stvari so se vam zgodile na poti in potem doma. :) Kako ste se pa navadili na muhasto vreme, verjetno je vsaj enkrat na dan dež?
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Škotska 2016

Mogoče je bil res vsaj enkrat na dan dež, vendar se po slabih treh letih to pozabi.;) Največ slabega vremena je bilo na severu otoka, ki smo ga pač malo hitreje prevozili, saj v dežju res nimaš kaj dosti početi zunaj.
Več glav več ve

Re: Škotska 2016

Super!!!!. Sem bil lani z najetim avtom. Skoraj identična tura. 2000 milj. Spala sva po Airbnb-jih.
Potopis pa še preberem.

Bi pa rad šel še enkrat gor z t4 :).. škoda octavia z desnim volanom... Nikad više :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost