Kamp Wajdušna

Saj, vsakega našega popotovanja ne opišem, če pa katero malo odstopa, je pa morda prav, da mu namenim par besed.

Naj bo za izhodišče del komentarja uporabnika alesm75 na strani avtokampi.si: »Ajdovski kamp je zagotovo eden najbolj podcenjenih kampov v Sloveniji.«

Za tale vikend so bili plani čisto drugačni, ampak so se žal podrli. Ne po moji krivdi. In ker sem naši malčici obljubil, da bo spala v kombiju, sem moral nekaj ukrenit. Kakšen tati bi pa bil, če bi obljubo prelomil. Pa tako se je trudila biti pridna, da bo ja šla kam. In ker je mamica bila za vikend v službi ni bilo druge, kot da sama nekam kreneva. Pa sem malo poklikal po spletu.. in, ne predaleč, pa vendar dovolj, da se peljeva, našel avtokamp Ajdovščina. Ja, Ajdovščina. Prepričalo me je to, da imajo tudi bazen.

http://www.avtokampi.si/kamp/1/268/Ajdovscina/

Pa sva šla. V soboto zjutraj, po ne najkrajši poti počasi do Postojne in po stari cesti po Rebrnicah dol in do Ajdovščine. Dostop do kampa je, vsaj iz najine smeri prihoda v mestu lepo označen. Table te vodijo skozi nekaj križišč do zaprte zapornice. Pozvoniš, rampa se odpre in že si pri recepciji, ki je hkrati tudi blagajna bazena. Receptorka prijazna, profesionalna, poda osnovne informacije, na vprašanja odgovarja jasno. Nekaj klikov, račun, plačam…. Par minut in že se okoli vogala zapeljeva v kamp. Kamp je prazen in razen velikega angleškega kamperja ni nikogar. Izbereva kar tako, na počez, eno mesto pod borovci in parkirava. Prostora dovolj, polovica kampa je za tiste, ki imajo radi sonce brez dreves in se lahko sončijo in nastavljajo žarkom. Hiter pogled po kampu – smetnjaki prazni, kljub trudu na tleh ne najdem nobene smeti, trava urejena. Prvi občutek dober.

postanek v Postojni za logistično oskrbo….
Slika


Podnanos….
Slika


pavza na Rebrnicah za dol… za gor sva letela ker kombi zdaj vlečeeee…
Slika


res prazen kamp….
Slika


pozicija v kampu….
Slika


Slika


najlepši in največji v kampu
SlikaIn ker sva bila kot gosta kampa upravičena do brezplačnega vstopa v bazen to tudi izkoristiva. Kljub temu, da res ni bilo 30+ stopinj je bilo na soncu vroče in se je dalo lepo kopati. Okolica bazena čista, dovolj klopi na vseh straneh. Pa kljub vsemu sva bila ob prihodu na bazen okoli 14 ure skorajda sama. No, poleg še treh ljudi na ležalnikih res sama. Kasneje se je prišlo kopat nekaj otrok. Bazen več kot primeren za manjše otroke, saj je skoraj polovica bazena globine do 110 cm, torej lahko otrok star 4 leta in več tam stoji. No, stoji, skače, se afna in uživa… Nehote sem se iz pretekle izkušnje spomnil na @little john, ko sem videl lepo položno klančino z ograjico, ki omogoča vstop v vodo tudi tistim, ki malo težje hodijo. Čeprav vzporedna infrastruktura (sanitarije, slačilnice ipd…) niso ravno iz 21. stoletja, so lepo opremljene, sanitarije na bazenu so resnično čiste, papirja in brisač je dovolj. V sklopu bazena je ena taka kantina, ki ponuja tisto osnovno, kar pač pričakuješ – pivo, sokove, sladoled… vse pa je, tako se oglašujejo tudi na tabli, vse je po 1 evro. V sklopu bazena so še otroška igrala. Kar nekaj le teh….

»dovoljenje« za vstop v bazen….
Slika


skoraj privat »bazenček«
Slika


blaga klančina z ograjo…..
Slika


Zadovoljna z obiskom bazena se vrneva v kamp, ki je slabih 100 korakov vstran. Pravzaprav je treba samo okoli stavbe. Čeprav je med kampom in bazenom direkten prehod, je bil le ta zaprt. Že vedo zakaj. Najprej sem v kontrolo po kampu poslal malčico, da sem v miru spil kavo. Ko se je vrnila je poročala kaj je videla: sanitarije, tuši, umivalnica, pralni stroj, prostor za praznjenje kaset kemičnih vecejev. Potem sem šel še sam v kontrolo – tako, malo sem se igral ocenjevalca – vse je bilo resnično čisto in snažno. Moram priznati, da sem bil glede na starost infrastrukture kar malo presenečen nad čistočo. V pozitivnem smislu seveda. In tam, v vecejih sem opazil tisti listek, veste, ko pišejo snažilke kontrole in čiščenja. No, moram priznat tudi to, da sem bil malo poreden in sem snažilki zložil metle in pripomočke za čiščenje na tak način, da bom zjutraj videl, če jih res premakne ali samo vpiše. Tudi papirnate brisače sem zmetal v različne koše, da vidim kaj bo. Če snažilka tole bere se ji resnično opravičujem za tole moje početje.

dodatna ponudba…
Slika


elektro stolp v kampu…
Slika


umivalnica…
Slika


vc…
Slika


tuš…
Slika


Slika


Popoldne sva si kar iz kampa ogledala nogometno tekmo (oziroma del le te), ker je stadion res kar zraven. Pa nisem jaz neki ljubitelj nogometa, ampak ne vidiš vsak dan, kako se najstnice podijo za žogo kot prave profesionalke. Zvečer sva šla malo na sprehod okoli kampa, dobila obisk znancev, ker je dan kratek je bila pa kar hitro tema.

fusbal… VIP loža…
Slika


pred spanjem…
SlikaNo, zjutraj pa sem šel spet v kontrolo sanitarij in tistih metel. Resnično so bile premaknjene, tudi tisti odtis čevlja je izginil in koši so bili čisti. Torej le ne samo vpišejo, ampak tudi resnično počistijo. Vsa pohvala. Tudi koši po kampu so bili izpraznjeni in nastavljene nove vreče. Izkoristil sem priložnost in še očistil kaseto od vcja v kamperju, potem pa sva morala proti domu, ker so naju čakale nujne neodložljive obveznosti ob 13 uri.

nujne neodložljive obveznosti….
Slika


Povzetek:

Včasih se zgodi, da bi kam šli, tako malo, za dan, morda dva, pa se nam poleti res ne da gužvati na meji, se boriti v kampu za tistih nekaj kvadratov, potem pa si še na plaži s komolci delati plac za brisačo. No, avtokamp Ajdovščina je dobra izbira. Mi jo bomo še koristili. Nenazadnje iz avtoceste kar padeš v kamp. Če pa na koncu v ozir vzamemo še ceno, je pa odločitev še lažja. Za tisti svoj denar resnično dobiš veliko. Urejen in čist kamp, prijazno osebje, čist in velik bazen, ponoči mir. Nenazadnje pa je center mesta oddaljen 10 minut peš, za tiste aktivne je pa okoli dovolj hribov in ravnin…

Vsekakor se pridružujem in se popolnoma strinjam s komentarjem iz začetka vpisa.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Kamp Wajdušna

Za tiste, ki ne spremljate Facebooka, ste člani vwcampers.si, pa ste zainteresirani.... obvestilo spletne strani avtokampi.si v odzivu na moje pisanje.....

kamp.jpg
kamp.jpg (55.37 KiB) Pogledano 7088 krat


gre pa za tako nalepko.....

Slika


LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Kamp Wajdušna

Sem te hotel vprasati kje sta se potepala :-)

Ma super oddih. Vidi se da je Neža uzivala in to je point vsega tega!
Zelo lep opis. Vsec mi je ker ni guzve!

Ko pridem domov se enkrat podrobno preberem :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost