Mučenje kombija

Šli smo malo na enodnevni izlet/turo iz Šoštanja čez Sleme v Črno na koroškem in nato v Lavamund in na Golico/Sobot ter čez Radlpass nazaj domov. Kombi trpel kot kristus na križu! Temparatura je bila blizu kritična, ventilator je skoraj zapustil avto... Vmes je celo 2x izpljunil nekaj vode, ampak se mu nisem pusti... Sem samo dolil in gasa dalje... Očitno je, da imam neke probleme s hlajenjem, ki jih včasih nisem imel. Zadnje čase se malenjkost bolj greje kot se je včasih! No,če pri tej zlorabi včeraj ni šla dihtunga na glavi, pol nikoli ne bo šla :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Re: Mučenje kombija

Kar lepa ekipca je bila na tej vožnji.
Če si sedaj probal dihtungo glave in je zdržala probaj se očistiti hladilni sistem.
To narediš tako da snameš nekaj cevi in spereš z vodo v kontra strani kot teče voda v sistemu.
Pri meni je bilo noter cel kup svinjarije in se mi sedaj sploh ne segreje več - moral bom menjati še termostat.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Pa preveri še kako dela pokrovček na ekspanzijski posodi. Meni je tudi kuhalo, napihovalo cevi... dokler nisem poštudiral, da pri prevelikem tlaku odpre šele.

Drugače pa zgleda fajn trip :D
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

Hvala, bom preveril!
Drugače je pa cesta iz Šoštanja ns Sleme fenomenalna za kak mal bolj športen avto. Še boljša pa iz Lavamunda na jez Golica/Sobot. Dober asfalt, siroka cesta svetovni ovinki.... Škoda da sem bil s kombijem, ki nima glih nekega pospeška! Fantje ki so bili zraven, predvsem kadeti, imajo notr malo jače motorje in so ful užival po ovinkih :)

..tud jaz sem se parkrat preganjal tam z motorjem,cesta je boljša kot pri nas avtocesta,pa še v hrib gre,lepi odprti ovinki,na vrhu lep razgled poleti pa ko v dolini kuha je deset stopinj hladneje,če ti pa je vroče se pa spustiš do jeza,kjer se lahko fino skopaš...
...jure,mogoče nisi bil med najhitrejšimi,si mel pa največjega... :lol:
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov