T4 Alternator 140A

V T4 z 2.5TDI motorjem je bil originalno vgrajen 90A alternator, ki je ob dodatno vgrajeni klimi in dvema 85Ah akumulatorjema počasi izpustil dušo.
Hotel sem vgraditi novega 120A, pa se mi je med postopkom ponudila možnost vgradnje pasatovega 140A. Na prvo oko je zgledalo, da se ga ne bo dalo vgraditi zaradi večjega ohišja. Pritrdilna ušesa so ustrezala, vendar je bil presek statorja kar nekaj večji. Navkljub vsemu, je alternator brez dodatnih posegov na svojem mestu in že dva meseca veselo kljubuje zimi. Minuto po vžigu ob vseh vklopljenih električnih porabnikih v prostem teku dizla voltemter pokaže veselih 14.3V.

lpmondxxi
Več glav več ve

Re: T4 Alternator 140A

Mene tudi čaka zamenjava originalnega 65A (1,9 TD) z večjim. Kje pa si gledal tistega 120A? A kabel do baterije si zamenjal z večjim presekom. Glede na dodatnih 50A se bo verjetno fajn grel :)

Re: T4 Alternator 140A

Kabel je originalno 25mm2, tako da ga nisem menjal. Poskušal sem dobiti obnovljen 120A alternator, ki originalno paše v modele T4 s klimo, pa sem med iskanjem pri avtelektričarjih naletel na 140A.
lpmondxxi
Več glav več ve

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov