Rabim skice/literaturo

Tale tema o predelovanju je že prav legendarna. No, pretehtal sem ali je bolje homologirati mojo Karavelo v kamper ali v veteran, pa mi trenutno bolj sede kamper. Zato gre takoj po novem letu v homologacijo.

Spisek to-do opravil:
- na ebayu kupit komplet omare, posteljo in kuhinjski blok od Westfalie OK
- vso nepotrebno šaro zmetat iz Karavele ven (nalašč pišem s "K" in enim "L", ker so mi vosli tako vpisali v prometno) in vso potrebno not OK
- potrdilo o plinotesnosti ČAKA
- tehnično poročilo + skica ČAKA
- tehtalni list
- homologacija

Ker je vsa oprema standardna Westfalia, se pogleda samo, če je dobro pritrjeno. So rekli, če bi delal kište sam, da bi bilo bolj komplicirano.
Plinotesnost: samo še luknje navrtam v poden, pa eno mrežo čez (so rekli rostfraj, "da kaka žival not ne zleze" - bo že držalo - na moji Karaveli so bili pri motorju mnogi kabli pogrizeni, ker so pred mano avto uporabljali eni gozdarji)

Pri tehničnem poročilu pa je rahla nevšečnost: našel sem podjetje, ki te reči dela, k poročilu spada pa tudi skica, načrt, kako je vse narejeno. In da človek ne bo moral it merit in risat vso štalo, je že v veliko pomoč, če od nekod scimpram originalne skice. Vem, da so 'user's manuali' in razne skice krožili po tem forumu, a mi lahko kdo od vas kaj pomaga s tem?

Mogoče je celo kdo to že dal na forum, ampak ne najdem... Bom še malo iskal...
Hvala lepa vnaprej. Pa srečnega pa zdravega!

Re: Rabim skice/literaturo

V kolikor boš sam vgradil "Westi" pohištvo, ti pa prav zamerim, da tudi dokumentacije ne boš sam izdelal. Jaz sem za svojega uporabil prvi "jpg" tloris, ki sem ga našel na netu, pa kar z Windowsowskim Paintom izbrisal višek in "na roko" vrisal spremembe in kotiral... Saj v tem primeru je zahtevana edino dnevno / nočna razporeditev pohištvenih elementov.

Za plin še vedno velja max. 2x10kg in obvezno min 15dm2 zračnik na tleh. Jaz sem uporabil eno Bauhaus Alu pohodno rešetko - s podolgovatimi luknjami. Potem pa v tehnično dokumentacijo narediš izračun ene luknje x število lukenj - 2,4% kolikor je prepustnost mrežice za insekte.... pa se počasi nabira dokumentacija. Mislim, da se ni za bat, da bi se ti kakšen rakun naselil v plinsko omaro, ampak se je bolj za bat mravlincev, os...

Če boš delal homologacijo v Kranju, ti ga istočasno tudi stehtajo, ne vem pa, kako je drugod.

Stokrat hvala za tole, tudi sam sem že presrfal cel internet i našel nekaj uporabnih koščkov. Na koncu bo celota morala zadoščat.

Dobro bi bilo videt, kako konkretno taka dokumentacija zgleda, če je kdo od vas že predeloval. Ne zato, da bi jo skopiral, ampak zato, da ne bom bluzil pa se neki matral, na koncu pa ugotovil, da sem čisto mimo sekal...

Caravelle fan napisal/-a:No, pretehtal sem ali je bolje homologirati mojo Karavelo v kamper ali v veteran, pa mi trenutno bolj sede kamper.

a si se pozanimal da oboje se neda?
glede na to, da si opremljen z original westfalia opremo, bi mogoče šlo skoz...

le na glas optimistično razmišljam :)
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov