----
Jaz novo predelavo ravno končujem, homologacija pa pride na spored spomladi. Odločil sem se, da zadostim minimumom in potem popravim, če bo potrebno še kaj:
- statična kuhinja z ločenim (zatesnjenim) prostorom za plinsko bombo, z odzračevalno odprtino na dnu prostora. (potrebno potrdilo o pravilni montaži, ki se ga dobi v plinarni)
- električna napeljava s potrdilom o pravilni montaži od pooblaščenega električarja
- montažna ali fiksna miza z dovolj sedišči (če je vozilo reg. za 4, mora biti ob mizi prostora za 4 ljudi)
- ležišče za vsaj dve osebi, ki je lahko izmenično s klopjo (klop, ki se podre v posteljo).
- Razumno dovolj prostora za hrambo prtljage (omare, predali).
- homologirana preklopna klop (postelja), če je med vožnjo za prevoz registr. št. potnikov potrebna.
- Ustrezni varnostni pasovi za vsa sedišča, ki so v uporabi med vožnjo.
Hladilnik seveda ni pogoj, prav tako ne grelnik in podobni dodatki, zato vse to morda pride na vrsto po homologaciji ali pa nikoli
Nekaj nasvetov za homologiranje sem dobil tudi pri G. Štefanu v Siprasu, a predpogoj, da vam bo zastonj pomagal je, da veliko opreme za svoj kamper kupite pri njih. Popolnoma Fer!
Sedaj pa ostali. Vaše izkušnje s tem?
![PDT_Aliboronz_01 [smilie=pdt_aliboronz_01.gif]](./images/smilies/PDT_Aliboronz_01.gif)