Homologacija T4 - Dilema Da ali Ne?

Pozdravljeni, sem pred dilemo ali se pri predelavi VW T4 v bivalnik še malo potrudim in zadostim pravilniku za bivalnike in ga dam homologirati v bivalnik, ali pa ne.

Ker z lastništvom homologiranega bivalnega kombija nimam izkušenj, prosim za informacije, kaj vse so plusi homologacije kombija v bivalnik, ob predpostavki, da je v mojem primeru vgrajena oprema v obeh primerih praktično enaka in ne bo dodatnih stroškov. V enem primeru bi bila odstranljiva (pripeta), v drugem fiksno pritrjena na karoserijo. Sedaj je osebno vozilo z 9 sedeži.
En plus je cenejša vinjeta, en minus je manj sedežev v prometni. To je pa tudi vse, kar vem.

Kaj je pa še drugega takega, s čimer se izkušenejši avtodomarji srečujete pri homologiranih bivalnih kombijih?

Re: Homologacija T4 - Dilema Da ali Ne?

Bom bolj konkreten, tole spodaj imam v mislih, pa vesel bi bil, če se kdo še česa spomni.

Ali je kaj razlike v ceni pri registraciji in zavarovanju vozila?
Ali vključuje redni tehnični pregled tudi pregled opreme?
Ali je razlika pri cestninah v tujini?
Ali je razlika pri trajektih?
...

Podučen sem bil, da se je z novim letom precej zaostrilo vse skupaj. Jaz se jebem s homologacijo T3 že kar nekaj časa ( dvižna streha).
Se baje sploh ne da več homologirati 'starih kombijev' v avtodome. Mogoče pri kakšnem pooblaščenem predelovalcu avtodomov, v lastni režiji pa sigurno ne več.
Dobro se pozanimaj.

Verjetno res. Sem šel s provizoricno opremljenim preventivno vprašat na homologacijo in ni šans da bi za t4 brez dvizne strehe dobil za več kot 3 sedeže, pa še to ni ziher, ker hočejo prehod. Za opremo je rekel, da mora biti "u nulo", nič improvizacije torej. Primer - pritrditev odstranljive mize imam narejeno po svoje in jim ni v redu. Naj bi bila namenska (kupljena) vodila...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost