Re: Kitajski webasto?

Sem bil pred dobrim mesecem pred enako dilemo. Na koncu sem vzel Eberja in potem tudi ugotovil, zakaj je Eber toliko dražji.

Ker imam novejši kombi, kjer ne smeš več kar prevrtati tanka, sem rabil komplet za priklop na obstoječo napeljavo. Potem sem ugotovil še, da je v obstoječi napeljavi višji tlak, kot ga še "prebavi" pumpa od Eberja. No, Eber ima pripravljen kit za priklop + regulator tlaka, ki je plug&play. Pri Kitajcu bi verjetno še en mesec nabiral kose, da bi vse skupaj lahko priklopil.

Eberja lahko kasneje nadgrajuješ, če si npr. zaželiš daljinskega upravljanja, remote preko aplikacije na telefonu & whatnot.

Nadalje, navodila. Pri Eberju so zelo podrobna navodila z vsemi elektro shemami, slikami ... pri Kitajcu dobiš (kolikor sem bral) par strani v polomljeni angleščini in potem snađi se.

Rezervni deli, podpora ... spet, za Eberja se dobi skoraj na vsakem vogalu. Kako bo s Kitajcem čez nekaj let?

Eden pomembnejših faktorjev pri meni je bil tudi, da Eber (mora imeti oznako H-Alt) deluje do 3.000 m nadmorske. Kitajc gre samo do 1.500 m, toliko kot čisto osnovni Eber.

In na koncu mirno spanje. Ne bi imel preveč dobrega občutka s Kitajcem pod posteljo. Bi pa npr. za ogrevanje delavnice vzel Kitajca brez pomisleka.

Na koncu se moraš odločiti sam :) 400-500 evričev razlike ni malo, a po drugi strani drobiž v primerjavi s tem, če gre kaj narobe.

Pred nekaj tedni smo trije prijatelji naročili, plačali in dobili tri kitajce. Aja, prodajalec se je strinjal in dostavil za ceno 110€ + poštnina (cena enega kompleta). Moj in še eden že "laufajo". Tretji bo v kratkem. So čista kopija Webasta. (sem bil pooblaščeni vgrajevalec Webasta). Če kdo želi kaj več informacij, me lahko pokliče na tel..

Ok, recimo da bi se glede montaže in navodil že nekak znašel...

Tihi napisal/-a:Eden pomembnejših faktorjev pri meni je bil tudi, da Eber (mora imeti oznako H-Alt) deluje do 3.000 m nadmorske. Kitajc gre samo do 1.500 m, toliko kot čisto osnovni Eber.

To glede nadmorske višine nisem niti pomislil in če je tako bi v kakih Dolomitih ali pa v Maroku na Atlasu že bil problem. A ta Eberspächer do 3000m je posebna izvedba če prav razumem? Kje pa si kupil Eberja? Imamo v Slo kakega zastopnika, ki ima stvari na zalogi?

enci napisal/-a: So čista kopija Webasta. (sem bil pooblaščeni vgrajevalec Webasta).

Delov za kitajca verjetno ne dobiš, mogoče pa bo enci znal povedat kaj več o tem? Bi pasali deli od Webasta? A si kaj odpiral kitajca? Se ti zdi ok narejeno, ali bo prežgalo zgorevalno komoro in poslalo auspuh v kamperja? Kako si nasplošno zadovoljen?

Zanima me še glede komand, katere imate? Jaz sem imel v prejšnjem kombiju bencinski webasto s tem osnovnim okroglim gumbom. Ta gumb nekak regulira kako pogosto se webasto vklaplja in izklaplja in ponavadi sem imel problem, da če sem dal na malo je celo noč samo vrtel ventilator, ni pa dejansko zakuril ognja, če sem dal na več pa je tako kuril da nisem mogel spat zaradi vročine :lol: Tak da bi zdaj ne glede na to za kateri grelec se odločim mel nek kontroler ki ima svoj termometer in vzdržuje določeno temperaturo.

To glede nadmorske sem ze prej prebral in ko sem kupoval, sem vprasal, ce ima oznako H-Alt. Obstajaja se ena izvedba, kjer pa moras dokupiti zunanji senzor tlaka, ki stane 200€. Ta sicer gre potem se visje, do 4000m.

Narocil sem ga iz Nemcije, tukaj: standheizungs-shop.de, imeli so neko akcijo za 650€.

Delov za kitajca verjetno ne dobiš, mogoče pa bo enci znal povedat kaj več o tem? Bi pasali deli od Webasta? A si kaj odpiral kitajca? Se ti zdi ok narejeno, ali bo prežgalo zgorevalno komoro in poslalo auspuh v kamperja? Kako si nasplošno zadovoljen?

Dokler bo delal, o rezervnih delih ne bom razmišljal. Da bi pa novega odpiral - razstavljal zaradi "firbca", mi pa tudi na kraj pameti ne pade.
Webasti, so pa delali ( imel v T4 in kamperju Elnagh na LT-ju) v Dolomitih brez problemov. Na smučanju sedaj, se bom pa itak v kamperju grel s Trumo. Mogoče se bosta ostala dva prijatelja s kitajci kaj več grela na višinah. To bom izvedel preko zime.

imam kitajca za prodati ,zmontiral sem jih že nekaj in dosedaj vsi laufajo ,ta je bil namenjen za ženin osebni avto ampak je žal prevelik,je 5kw dizel z timerjem in daljincem in ima kovinsko ohišje,lahko se zmenimo za montažo
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

bobo1841 napisal/-a:imam kitajca za prodati ,zmontiral sem jih že nekaj in dosedaj vsi laufajo ,ta je bil namenjen za ženin osebni avto ampak je žal prevelik,je 5kw dizel z timerjem in daljincem in ima kovinsko ohišje,lahko se zmenimo za montažo

A dobim ob nakupu tudi podporo pri montaži?

lp Borut

Nažalost velja splošno prepričanje, da so kitajske stvari cenene. Ampak kar zadeva tehniko so lahko kitajci zelo dobri, ne smemo pa različne cenovne razrede izdelkov metati v isti koš.
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Nekaj v kvaliteti, brandu (ki ima tudi svojo ceno), ura delavca v Nemčiji je dražja kot na Kitajskem. To da jih mogoče delajo Kitajci pa ne govorijo okrog :)
Mogoče jih celo delajo v isti tovarni. Če ima značko Eber uporabijo cenik1, nebrandiran pa cenik2.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

@borut 13
veš da dobiš
@boro
moj je bil dobavljen pred virusom ;)

pozabil sem napisati ,da je še v zaprti embalaži in je tavelik komplet z cevmi za razpihovanje,in 10l rezervorjem za tiste ki vozite na domače substance z dodatnim glušnikom izpuha in vsem priborom za montažo

Sime napisal/-a:Tu govorimo o skoraj 10 kratniku cene če primerjamo nov kitajc vs. nov Eber... Oba naj bi opravljala isto funkcijo... poraba podobna. Kje je torej catch?

Podpora, servisna mreža, obsežna navodila, rezervni deli, ki se dobijo tudi po 20 letih, kup dodatkov, prilagojenih za posamezno vozilo in seveda tudi brand. Kitajc ne nudi nič od tega in tudi zato je lahko cenejši.

Drugače je Eber ~700€, Kitajc pa ene 200€, tako da 10-kratna razlika v ceni ravno ni. Seveda pa se Eberja in Webasta ne kupuje pri slovenskih zlatarjih.

@ tihi
kitajc je kopija webasta air top 2000 ,rezervna komora za taisti webasto je kitajska ,tako nemci sodelujejo z njimi in istočasno skrbijo za svoje rezervne dele
ja pa webasto komora stane kot cel kitajc
l.p

Interesantno.. :) Mi lahko poveš višino brez izpuha. Dobro bi bilo imeti dimenzijo tudi razdalje med vhodom/izhodom zraka... namreč zadevo bi rad dal pod sedež, če bo šlo.
Boš tako dober in mi poslal tehnično poročilo, kot si mi ga ponudil na sime.zabkar@gmail.com, da zadevo počasi peljem naprej...
Hvala!
Priponke
višina.JPG
višina.JPG (25.96 KiB) Pogledano 23405 krat

Kitajci so top.Zaenkrat imam v kombiju Ebra,pa mislim,da bo šel ven in na polico za rezervo.V os.avtih in v delavnici pa imam štiri kitajce.V delavnici 5kw v avtih 2kw.Poraba elektrike je manjša kot pri Ebru,grelec ima več funcij in se med delovanjem ne ugaša,zato privarčujete kar nekaj energije pri stalnem zagonu in izklopu Ebra.Pa vse se da lepo nastavit.Razlika v ceni pa je res skoraj 10 kratna.Za kombje bolj priporočam 2kw,ker s 5kw se boste skuhali notri.Tudi po dimenzijah je manjši in se ga lažje montira pod sedež.Sam imam enega viška in ga prodam za 180€,je pa z digitalnim daljincem.Lp

@ westy
vsi kitajci 2,3,in 5kw ki so šli čez moje roke so istih dimenzij ,jaz priporočam 5kw za kombi ,ker lahko pri -10 spiš ob rahlo odprtem oknu zaradi svežega zraka ,da se ne izsušiš
cene pa so itaq iste in vsi delajo top
imam tudi jaz na zalogi 3kw z analogno nastavitvijo 140e

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost