Stran 1 od 1

VW T4, vgradnja dodatnega akumulatorja

Objavljeno: 06 Maj 2019 11:39
Napisal/-a Dardaj
Pozdravljeni!

Nedolgo nazaj nam je zena domov pripeljala VW t4, 1994, 2.5 bencinarja. Sicer z namenom, da ga predelamo v kemper. Do sedaj smo imeli japonca s sotorom na strehi za taksen namen, pa ima stalen Termin pri mehaniku v zadnjem letu :(

Pod sprednji - voznikov ?? - sedez bi zelel montirati dodatni akumulator, za napajanje hladilnika, kaksne 12 Volt vticnice v zadnjem delu vozila, ipd. Kaj potrebujem - poleg akumulatorja seveda, polnilnega sistema (Imam CTEK 250S), ipd. - ali so ze kaksni predpripravljeni nosilci kje na voljo oz. kako je to najbolj enostavno narediti, kaksna dimenzija akumulatorja pase notri, ????

Slika


Hvala za info,

LP, Martin

Re: VW T4, vgradnja dodatnega akumulatorja

Objavljeno: 06 Maj 2019 21:08
Napisal/-a mondxxi
Voznikova konzola (nevrtljiva) ima že standardni centralni vijak za pritrditev akumulatorja. Če daš vozniški naprej v servisni položaj, si lahko ogledaš situacijo pod sedežem. Z malo iznajdljivosti gre noter dimenzija L5.

Re: VW T4, vgradnja dodatnega akumulatorja

Objavljeno: 07 Maj 2019 01:21
Napisal/-a Dardaj
Hvala, bom preveril.
Vmes Sem nasel sledeco varianto - plosco za montazo dveh akumulatorjev v motorni prostor, kjer je sicer z obstojeci akumulator.
Ali mislis, da bi tole slo notri - sodec po prodajalcevih podatkih, ja :)

Slika

Re: VW T4, vgradnja dodatnega akumulatorja

Objavljeno: 24 Jun 2019 12:20
Napisal/-a Dardaj
Imam se eno vprasanje, ali je potrebno homologirati zunanjo vticnico za elektriko (da priklopis avto na elektriko v kampu) na kombiju, ce je le ta registriran kot osebno vozilo?
Hvala!

Re: VW T4, vgradnja dodatnega akumulatorja

Objavljeno: 15 Jul 2019 21:30
Napisal/-a Davor
Ali je ze kdo odstranjeval ta nosilce akuja pod voznikovim sedezom? Namen: spustiti ga nizje, da pride gor vrtljiva konzola...