Predelava VW T4 v Kamper

Pozdravljeni!

Sem novi član na forumu zato najprej vse lepo pozdravljam.

Že dolgo razmišljam o nakupu VW T4 in pred kratkim sem "končno" kupil T4 letnik 1993, 2.4d.
Kombi je v slabšem stanju tako mehansko kot karoserijsko, ampak takšen kombi sem tudi iskal. Kamper delam dolgoročno, sicer je to moj prvi tak projekt ampak imam support mehanične in ličarske delavnice.

Cilj je da se kamper spravi na cesto nekje do junija letos, nebom se držal plana "kot pjanc plota", saj se vedno lahko kaj zaplete...

Zato imam tudi par vprašanj:

1. Zanima me če je kdo že naročeval karoserijske dele iz automotive-avtodeli? Kakšne kakovosti so deli? Razmišljam o nakupu pragov in delnih bokov. Drugi predlogi dobrodošli!!
2. Vaše mnenje o motorju 2.4d? Motor je trenutno iz faze(jermen je preskočil), ko bo v fazi bom šele videl v kakem stanju je, ampak zaenkrat zgleda ok.
3. Ko pridem enkrat v notranjost kombija me zanima iz kje naročujete posamezne dele(korita,vodila,podstavki za vrtljive sedeže itd.)-zanimajo me tuje spletne strani? Ali je najbolje rabljena roba iz Ebaya.
4. Vem da je to luknja brez dna, ampak za začetek bom investiral 2.000€ ter ogromno svojega časa in časa prijateljev. Sepravi ves denar gre za material.

Update-e o obnovi vozila in predelavi ter še kakšna vprašanja objavim tukaj. Če ima kdo karkoli za prodat ZS.

Re: Predelava VW T4 v Kamper

Dobrodošel!

Pokaži nam še kako sliko trenutnega stanja, da se potem bolje vidi napredek.

Deli za predelave:

http://www.mixi-caravaning.si
https://www.justkampers.com/
https://www.vwbusshop.de/
Za rabljeno robo poglej tudi na bolho ali avto.net, ker bo verjetno ceneje kot ebay, sploh če najdeš takega ki bi se rad stvari znebil, ne pa dealerja s tako robo.


Deli za kombi:
Na automotive sem že naročil neko malenkost, večino pa na autodoc.si, na ebayu pa večinoma kupujem pri ATP autoteile.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Re: Predelava VW T4 v Kamper

Evo mal update-a po pregledu kombija:
Prejšni lastnik ga je večkrat vžigal na porivanje..motor je bil za en zob iz faze, brez moči in kar kadil(črno/belo/modro)
Motor je sedaj v fazi, kadi črno ter je malo preglasen. Moč ima, vendar ni to,to. Sumimo injektorje/bosch pumpo, mogoče kakšen ventil udarjen... Predlogi dobrodošli.

Karoserija.. Pragove, blatinike, 3/4 podna(do sprednjih sedežev) bo potrebno zamenjati. Šasija in vsa vrata so okej.
Večino teh delov bo novih(automotive), kar bom kupoval rabljeno pa bom objavil v #kupim. Vsa notranjost je odstranjena, sedaj pa rezat :)

Trenutno stanje:
Slika


Lp :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost