Tenda - homologacija?

Čeprav že kar nekaj časa prebiram forum, ki je poln uporabnih informacij, pa se prvič oglašam, zato najprej vsem en lep pozdrav. Sicer nisem lastnik VWja pač pa si lastim Fordovega Customa (ne me tepst :-) ), si bom drznil vprašat vas za mnenje. V kombi sem dal dodelat električno inštalacijo (dodatni akumulator in 230V). Sam sem nato naredil še hitro postavljivo ležišče in pa omarico - kuhinjski blok (s hladilnikom in vodo) ter mini omarico za kemični wc. Obe omarici sta pritrjeni z gurtnami, torej se lahko smatrata kot tovor, s čimer naj bi se izognil homologaciji.
Na kombi imam zdaj namen dati tendo F40 van in sicer z ustreznimi adapterji za VW T5/T6 (za Forda jih namreč ni). Te adapterje bo potrebno malenkost predelat (dodatna luknja), da bodo "pasali" na luknje, ki so namenjene za pritrditev original prtljažnika na streho. Tako bom tendo hitro in enostavno montiral oz. demontiral. Ali mislite, da lahko policaji zaradi tega komplicirajo? Kaj pa v tujini? Ima kdo izkušnje s tem?

Hvala za mnenja
Lp
Jure

Re: Tenda - homologacija?

pomoje neboš imel problemov nikjer za tendo,ker bi potem rabili vpisovat v homologacijo tudi prtljažnike in montane pa raznorazne nosilce koles,rajši poskrbi da bo lepo lično narejeno
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost