Vem, da je nekje že bilo govora o podaljšku, ki drži prtljažna vrata odprta za ca 15cm. Nekdo je to sam delal, flohajzl pa to.
Kdo ve kje je to napisano?
Re: Zračenje med spanjem
To si lahko sam zviješ iz malo debelejše cevi. Jaz sem za to porabil natanko 5 min. Na delu, kjer so vrata, narediš na okroglo, pri zatiču pa malo postrani, da se ne more iztaknit. Lahko ti popoldan poslikam...
Na ta način:

Ali pa če malo bolj zakompliciraš:

Na ta način:

Ali pa če malo bolj zakompliciraš:

Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)
Prva slika mislim, da ne pride v poštev za t3.
Jaz sem mislil to uporabljati tudi med vožnjo, da se kombi zrači. Zato mora biti tako, da ne 'šklopota' se pravi da nima lufta.
Jaz sem mislil to uporabljati tudi med vožnjo, da se kombi zrači. Zato mora biti tako, da ne 'šklopota' se pravi da nima lufta.
Točno tako, kot je na prvi sliki imam jaz (malo drugače pokrivljeno) in lahko uporabljam tudi med vožnjo. Ne šklopota nič.. 
NoName napisal/-a:... in lahko uporabljam tudi med vožnjo. .
Lahko uporabljaš ali dejansko uporabljaš?
Zanima me no.... kot je napisal Jaka.... a ne potegne plinov iz izpušne cevi noter v kabino? Ker zadaj se zrak vrti nekako nazaj (saj veš, če meče olje od kje ti "popika" zadnjo havbo)... In če ne... kaj se dogaja z vetrom zadaj - ali skozi priprta vrata vleče zrak ven iz kabine ali ga tišči noter v kabino?.... zanima me, ker nisem razmišljal še o tem, da bi se tako zračil med vožnjo....
LP; Boro

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)
Toliko v podrobnosti se nisem spuščal, smo pa imeli odprto med vožnjo recimo nekaj 10 km sem in tja ali pa za kakšen v izi premik po jadranski magistrali. Nisem pa opazil, da bi kaj pripomoglo pri zračenju, v bistvu se mi samo ni dalo zapret prtljažnika.
Letos smo bolj prakticirali priprta drsna vrata, drugo leto pa upam, da sploh ne bomo nič odpirali.. 
jaka666 napisal/-a:Med voznjo ti zna vse pline not potegnit
Sam res. To pa nisem pomislil.
By the way si dobil zs?
No toliko za epilog teme: naredil sem tak podaljšek kot ga je naredil @tomos90, dolžine cca 15cm. Zadeva med vožnjo do 50kmh funkcionira, nad 50kmh pa zaradi turbulence v kabini pošteno smrdi po nafti, zato stvar ne pride v poštev. Za med spanjem pa verjamem da bo odlično.
Moj podaljšek je najbolj einfoh od vseh: še vedno plastenka
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!
bobo1841 napisal/-a:Moj podaljšek je najbolj einfoh od vseh: še vedno plastenka
Moj pa kos stirodurja. Samo z najinimi rešitvami nama lahko ponoči kdo kaj prinese v kombi
Jaz bom naredil podobno kot je spodaj.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Jaz imam tega od Reimota (ustreza: T5 & T6, MB Viano od 2004 dalje, Opel Vivaro, pa verjetno še kateri), delno oblečenega v termo skrčko.
Če kdo rabi točne dimenzije, naj se javi.
Pri odprtem kombiju pa nihče ne spi? 
a za barn doors bi bilo izvedljivo to z dvema ali sploh ne?
a za barn doors bi bilo izvedljivo to z dvema ali sploh ne?
Odvisno, mi smo letos v kampih večkrat imeli vsa vrata odprta. Na divje se pa boljš počutimo, če se lahko zaklenemo, a vseeno nismo zaprti v kombiju..
nalim napisal/-a:
Jaz imam tega od Reimota (ustreza: T5 & T6, MB Viano od 2004 dalje, Opel Vivaro, pa verjetno še kateri), delno oblečenega v termo skrčko.
Če kdo rabi točne dimenzije, naj se javi.
Jaz uporabljam točno takega na VW T5 in je super. Enostavno ga rahlo zatakneš v gumijasto oblogo in zapreš brez kakršnegakoli problema.
Vrata so odprta toliko, da nihče ne more z roko v notranjost, razlika je pa očitna, sploh pri nama, ker imava glavi pri vratih.
Imam pa drug problem - ko imava tako odprta vrata kadar dežuje, mi nekje zamaka in kaplja točno na glavo, samo "na voznikovi strani" zadaj. Je že kdo imel podoben problem na T5?
Jaz si bom kupil za zračenje tipske zračne odbojnike.Mislim da tudi če dežuje preprečijo vstop padavin skozi odprta stekla.lp
To pa sploh moraš met, da se kombi skoz lufta. Ampak dostkrat ne "dohajata", vsaj sedaj poleti ne.
Imam ukrivljene 3 komade iz polne fi 12 če kdo rabi na T4 vem da paše ker sm delal za mojo..
Pain is temporary glory is forever!!!
Zanima me kje se dobijo komarniki za t5 .Moj kombi je furgon zato bi jih rabil za v sprednja vrata.Ali se dobijo original?lp
jaz mam za tourana, od laitovo, to so mislim da rusi, pošiljajo pa iz Nemčije..
Imaš pa tudi v sloveniji Withcar, ampak za t5 jih na internetni strani nimajo..
So pa Lativo, vsaj meni boljši...
https://www.withcar.si/ponudba/sencniki-za-avto
https://laitovo.eu/en/catalog/cars/volkswagen?model=transporter
Imaš pa tudi v sloveniji Withcar, ampak za t5 jih na internetni strani nimajo..
So pa Lativo, vsaj meni boljši...
https://www.withcar.si/ponudba/sencniki-za-avto
https://laitovo.eu/en/catalog/cars/volkswagen?model=transporter
Jaz sem v stari T4 zračil tako, da sem stranska drsna imel zaprta na 1. zob (ne zapreš s polno močjo do konca). V tej poziciji še vedno lahko zakleneš vrata in imaš malo lufta vmes, da ti kroži zrak. 2 opcija med spanjem je bila izrez plastike,lesa v obliki šipe (zgornja tretjina šipe, vanj naredilš luknjo fi- po okusu) tako da si jo vtaknil med okno in ga dvignil nazaj, tisti zob se je pa zataknil v vrata tako kot šipa (malo več dela). Edin pri dežju pač to ne gre. Če komu pomaga. Ne vem pa kako je s T3.
Life is too short, to not having a van. 
http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p ... 1010106716
Pri t4 sem imel take zračnike-komarnike na obeh drsnih oknih, dragi pa vseeno vredni vsakega centa.
Pri t4 sem imel take zračnike-komarnike na obeh drsnih oknih, dragi pa vseeno vredni vsakega centa.
Za T5 bi potreboval isto neko takšno rešitev. Zadaj imam "barn doors" tako, da kljuka ne pride v upoštev pri spanju.
Je že kdo montiral tole?

Je že kdo montiral tole?