Re: Zračenje med spanjem

To si lahko sam zviješ iz malo debelejše cevi. Jaz sem za to porabil natanko 5 min. Na delu, kjer so vrata, narediš na okroglo, pri zatiču pa malo postrani, da se ne more iztaknit. Lahko ti popoldan poslikam...

Na ta način:
Slika


Ali pa če malo bolj zakompliciraš:
Slika
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Zračenje med spanjem

NoName napisal/-a:... in lahko uporabljam tudi med vožnjo. .


Lahko uporabljaš ali dejansko uporabljaš?

Zanima me no.... kot je napisal Jaka.... a ne potegne plinov iz izpušne cevi noter v kabino? Ker zadaj se zrak vrti nekako nazaj (saj veš, če meče olje od kje ti "popika" zadnjo havbo)... In če ne... kaj se dogaja z vetrom zadaj - ali skozi priprta vrata vleče zrak ven iz kabine ali ga tišči noter v kabino?.... zanima me, ker nisem razmišljal še o tem, da bi se tako zračil med vožnjo....


LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Zračenje med spanjem

Toliko v podrobnosti se nisem spuščal, smo pa imeli odprto med vožnjo recimo nekaj 10 km sem in tja ali pa za kakšen v izi premik po jadranski magistrali. Nisem pa opazil, da bi kaj pripomoglo pri zračenju, v bistvu se mi samo ni dalo zapret prtljažnika. :D :D Letos smo bolj prakticirali priprta drsna vrata, drugo leto pa upam, da sploh ne bomo nič odpirali.. :twisted:
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Zračenje med spanjem

No toliko za epilog teme: naredil sem tak podaljšek kot ga je naredil @tomos90, dolžine cca 15cm. Zadeva med vožnjo do 50kmh funkcionira, nad 50kmh pa zaradi turbulence v kabini pošteno smrdi po nafti, zato stvar ne pride v poštev. Za med spanjem pa verjamem da bo odlično.

Re: Zračenje med spanjem

bobo1841 napisal/-a:Moj podaljšek je najbolj einfoh od vseh: še vedno plastenka


Moj pa kos stirodurja. Samo z najinimi rešitvami nama lahko ponoči kdo kaj prinese v kombi :(
Jaz bom naredil podobno kot je spodaj.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Re: Zračenje med spanjem

Odvisno, mi smo letos v kampih večkrat imeli vsa vrata odprta. Na divje se pa boljš počutimo, če se lahko zaklenemo, a vseeno nismo zaprti v kombiju..
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Zračenje med spanjem

nalim napisal/-a:
Slika


Jaz imam tega od Reimota (ustreza: T5 & T6, MB Viano od 2004 dalje, Opel Vivaro, pa verjetno še kateri), delno oblečenega v termo skrčko.
Če kdo rabi točne dimenzije, naj se javi.

Jaz uporabljam točno takega na VW T5 in je super. Enostavno ga rahlo zatakneš v gumijasto oblogo in zapreš brez kakršnegakoli problema.
Vrata so odprta toliko, da nihče ne more z roko v notranjost, razlika je pa očitna, sploh pri nama, ker imava glavi pri vratih.

Imam pa drug problem - ko imava tako odprta vrata kadar dežuje, mi nekje zamaka in kaplja točno na glavo, samo "na voznikovi strani" zadaj. Je že kdo imel podoben problem na T5?

Re: Zračenje med spanjem

Jaz sem v stari T4 zračil tako, da sem stranska drsna imel zaprta na 1. zob (ne zapreš s polno močjo do konca). V tej poziciji še vedno lahko zakleneš vrata in imaš malo lufta vmes, da ti kroži zrak. 2 opcija med spanjem je bila izrez plastike,lesa v obliki šipe (zgornja tretjina šipe, vanj naredilš luknjo fi- po okusu) tako da si jo vtaknil med okno in ga dvignil nazaj, tisti zob se je pa zataknil v vrata tako kot šipa (malo več dela). Edin pri dežju pač to ne gre. Če komu pomaga. Ne vem pa kako je s T3.
Life is too short, to not having a van. ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron