Okroglo strešno okno

Jean-Pierre v Renaultovem razvojnem oddelku je bil očitno mnenja, da Trafica ljudje ne bodo predelovali v kamper, zato je na strehi predvidel samo prostor za okrogel zračnik premera 28cm, ne pa tudi za običajno kampersko kvadratno strešno okno.

Streha je namreč takšna (slika sposojena z neta):

streha2.jpg


Z rdečo sem označil tovarniško predviden prostor za okrogel zračnik. Povsod drugod je pločevina tako narebrena, da bi montaža običajnega strešnega okna zahtevala kar konkreten poseg s kleparsko-ličarskimi deli.

Zato iščem okroglo varianto. Ena možnost so "mushroom vents", nad katerimi pa nisem preveč navdušen. Nisem še naletel na takšnega, ki bi bil pametno skonstruiran. Poleg tega ne spuščajo svetlobe v notranjost, kar bi bilo zelo dobrodošlo, ker nimam stranskih oken.

Najraje bi torej okroglo strešno okno (zunanjega premera max. 28 cm), ki seveda mora imeti možnost odpiranja - za zračenje. Morda kdo ve, če obstaja kaj takšnega?

Re: Okroglo strešno okno

Ok, a lahko pojasniš kje je problem z varnostjo pri strešnem oknu fi 28 cm, ki se odpira tudi od zunaj? Bistveno udobnejši in manj vpadljiv, da o izstopu ne govorim, je vstop skozi vrata, ki jih pravi majster, verjami odpre v 5 sekundah :). Če te to skrbi, se da z malo truda tiste vzvode ki odpirajo okno od zunaj tudi stran porezat.

Re: Okroglo strešno okno

Ne skrbi me, da bi kdo prišel notri čez 28cm odprtino :) Bolj imam pomisleke glede vandalizma, da kdo kaj zlije ali strese notri. Živim v bloku in nikoli ne veš, kaj zdolgočaseni mladini pade na pamet. Par dni nazaj so v enem drugem bloku izpraznili gasilne aparate v skupni garaži. Iz dolgčasa oz. ker se jim je zdelo zabavno :S

Pa nenormalno draga so ladijska okna. Iz ZDA (drugje nisem našel tako majhnih) bi prišlo okno cca. 200€, plus 100€ za dostavo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost