Stojna višina

O nesrečni stojni višini je bilo že ogromno napisanega, a še vedno nič definitivnega.

Danes klicarim naokoli in povsod mi molijo pod nos tole:

Vozilo mora imeti praviloma stojno višino, ki se lahko zagotovi tudi z dvižno streho. Izjemoma je lahko kuhinjski pult vgrajen tako, da se uporablja pod odprtimi prtljažnimi vrati, kadar gre za manjše bivalno vozilo z dvema sedežema, ki nima stojne višine.

Nihče pa noče biti konkreten. Ali je 1,4 metra višine v VW T4 dovolj, ali ne. Ker če ne, ostane edina opcija, da kuhalnik prestavim zadaj (da se lahko uporablja pod odprtimi prtljažnimi vrati), kar pa mi ne diši.

Ko sem tipa na LPP spraševal okoli tega, se je samo muzal in ni hotel nič dokončnega reči. Na RTI po telefonu pravi "preberite, kaj piše v dokumentu, ki sem ga poslal".

Benti, so še hujš' kot pi*ke, ki ne vejo, al' bi dale, al' ne. :twisted:

Ima kdo slučajno izkušnje iz prve roke, kaj gre skozi in kaj ne ter kje so najbolj konsistentni - beri: se ne odločajo na podlagi tega, s katero nogo so zjutraj vstali?

Re: Stojna višina

Nekateri iz foruma so normalno homologirali brez dvižne strehe. Če ni točno določena višina v cm pomoje ne morejo nič. Za otroke je stojna višina lahko že 1,4 m, pravtako odrasli niso vsi enako veliki.

Je pa res idiotsko, da ti ne podajo točnih odgovorov (predvidevam, da zato ker je vse skupaj zelo ohlapno napisano in nič točno definirano), sem jaz tudi obupal, ko sem spraševal okoli.

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Ja, jaz sem visok 170cm, višina notranjosti je dobrih 140 cm. Ok, moram se skloniti, ampak zame je to še vedno stanje. Ne-stojna višina je po moji logiki takrat, ko ne moreš stati na nogah, recimo v običajnem osebnem avtu.

Dobil idejo: Če bodo komplicirali, bom šel k dohtarju po potrdilo, da imam ukrivljeno hrbtenico in je moja drža takšna, da med stanjem ne presegam 140 cm :lol:

8) Živ 8)
Če komu na homologaciji zahtevajo stojno višino naj mi pove,ker imam prijatelja,ki je pritlikavec in lahko on pelje skozi.
So imeli tudi včasih,da se lahko spredaj vozijo otroci od dvanajstega leta dalje,a so eni dolgini drugi pa šortiji in so sedaj postavili merilo 150 cm.
Si pa tole stojno višino bolj vsak po svoje razlaga,tako,da jih je potrebno mal podučit,če začnejo bluzit.
ZA PRIJATELJE

Stojna višina ni definirana v cm. in dokler je tako smo lahko presrečni, ker ko enkrat bo, bodo zajebavali za 2 cm razlike. Pojem stojna je zelo relativen, ker ti lahko stojiš tudi na kolenih. Do zdaj je šlo skoz tudi 1.40m, tako da brez panike, če ni točno opredeljeno koliko je tudi to dovolj.

To da mora bit kuhinjski blok pri vratih(drsnih ali zadnjih) ni pogoj, je pa nekje zapisano, da naj bi kuhinja imela okno. Pri meni je zadostoval že strešni ventilator, v kombinaciji z najblijžnim šoferskim oknom. Saj v nekem t3 ali t4 imaš vsa okna na dosegu 1m. tudi če imaš kuhinjo za šoferskim sedežem.

Saj pri homologaciji ti tudi ne bodo ničesar razstavljali in gledali, je pa zelo pomembno, da zgleda všečno in kompaktno, pritrjeno tako kot je treba, in da ne moreš za pol urce ven pobrat, pa recimo vozit danes krompirja, jutri pohištva.......

So pa določeni pogoji, ampak za AD. predvsem zaobljeni robovi pohištva......
dodatni sedeži, spreminjanje višine, vrtljive konzole, se homologirajo individualno, pri tem pa zaradi varnosti potnikov znajo komplicirat.

Če pi**a ne ve če bi dala je tak ok. imaš vsaj šanco da dobiš, če pa ve da ne bo dala, je pa prepričanega zelo težko prepričat. :)

Evo, govoril z enim mojstrom s homologacij v manjšem kraju - očitno so tam bolj prijazni in imajo več časa :) Skratka, si je vzel čas in pregledal predpise in pravi, da ker ni določene višine v cm, gre običajen kombi lahko skozi. Ko bom imel kartonček v rokah, napišem še, kje je bilo to.

Glede ostalega me pa ne skrbi - je vse delano "po propisima". Okno nad kuhinjsko omarico se odpira; omarice so prišravfane v pleh; vratca imajo kemperske zapahe; postelja bi zdržala tudi Šerbi :lol: ; luči je več kot dovolj; plin je urejen, kot je treba ...

Če bo vse po sreči, bomo čez en teden že na cesti. 8)

NoName napisal/-a:Čestitam! Zdej pa le poslikaj in predstavi še ostalim tvojo mojstrovino. :)

LP

Hvala. Bom, vsekakor. Najprej mu moram privoščiti temeljito pranje po zimskem spanju, potem pa sledi predstavitev kot se spodobi :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost