Zakaj bi delal homologacijo?

Zdravo!

Imam VW T2 pa ga bom predelal v camper.
Finta je v tem, da mene pride registracija kot oldtimer (precej) ceneje kot homologiran avtodom.
Sepravi, lahko imam kombi predelan v kemper registriran kot kombi za prevoz oseb?
Pohištvo imam sicer od istega kombija original westfalia.
Glede certifikata oldtimerja pa:
Vso pohištvo se bo dalo odstranit v eni uri. Lepo sedeže zadaj not, pa je originalen.

Kje vse vidite težave?

Re: Zakaj bi delal homologacijo?

jura napisal/-a:Zdravo!

Imam VW T2 pa ga bom predelal v camper.
Finta je v tem, da mene pride registracija kot oldtimer (precej) ceneje kot homologiran avtodom.

Tud napačna razlaga homologiran avtodom je lahko tudi oldtimer in ima isto cenejo cestnino.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Ja, ampak ko je predelan v avtodom in homologiran, potem nemorem dobiti certifikata ker ni več original.

Starodobnika s certifikatom pa nemorem homologirat v avtodom.
Tako nekako je rekel stric na RTI-ju.

Čeprav tisto prvo mislim da bi mogoče nekak lahko spravo skozi...

Zanimivo, da nisem pomislil, da bi naredil oboje.

jura napisal/-a:
Anton aus napisal/-a:No potem pa rokave zavihat in na delo.

Trenutno mam opravka z izpiti :D

Sicer pa mi je uspelo cel kombi sestavit od začetka jeseni tak da mislim da bom šel na prvo vožnjo takoj ko se sneg stopi.

daj odpri eno temo o tvoji T2-ki da vidimo kako napreduješ, pa še kak koristen nasvet boš mogoče dubu :)

lp
Slika

Jup, ti kar verjamem, ker se štejejo leta za starodobnika od dne predelave, se pravi, da če letos to homologiraš, boš imel status čez 25 let. :? Ampak ne obupaj in probaj čimbolj težit. Jst sm se z lepo besedo in vztrajnostjo na lpp-ju marsikaj zmenil.

Pa veliko sreče pri homolomo ti želim. :mrgreen:
My van isn't leaking oil, it's just marking it's territory.

jura napisal/-a:Ma ja...špilal bom na to finto da je oprema original iz enakega avta...
Saj še mam marsikaj za naredit preden grem tja.

Pa saj na to foro bi moglo it skozi. Če te pa tam ne spustijo pa probaj še kje drugje.
Jst pri mojemu čakam, da se vse finese še poštimajo, potem pa vložim prošnjo za certifikat.
My van isn't leaking oil, it's just marking it's territory.

Načeloma sem mislil biti tiho, ampak vseeno:

Oboje ne gre.

- ali starodobnik (pazi, je malo nerodno, ker mi je nekaj na uho prišlo, da bi naj s 01.01.10 dvignili mejo na 30 let - ča pa je res pa ne vem, ker se nič kaj več ne ubadam s tem)
- ali bivalnik (specialno vozilo). tu je še razlika, ali je tovorno vozilo / specialno vozilo ali pa osebno vozilo/specialno vozilo. Zelenko bo verjetno ta drugo.

Jurča pa moram pohvalit, res svaka čast pubecu. Drugače je tudi član našega kluba in je med ta bolj pridnimi, pa na faksu tudi, no pa vidim da še doma v garaži. Kaže, da bo njegov stari počasi dobil dostojnega naslednika!!!

ideja napisal/-a:8) Živ 8)
Fantje take stvari se pogovarjajte bolj diskretno,ker tudi oni brskajo po forumu in imamo zato čedalje večje težave :!: :!: :!: :!:
Najbolje preko ZS :?: :?: :?:

Ja res je tako.

Starostna meja se ne speminja ostaja 25 let. Kaj se da pa kaj se ne da pa res ne bomo tukaj komentirali mislim, da smo že preveč povedali v prejšnjih postih in to drži.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Rafter napisal/-a:Jurča pa moram pohvalit, res svaka čast pubecu. Drugače je tudi član našega kluba in je med ta bolj pridnimi, pa na faksu tudi, no pa vidim da še doma v garaži. Kaže, da bo njegov stari počasi dobil dostojnega naslednika!!!

:)

8) Živ 8)
Če homologacijo delaš v Ljubljani in je ne narediš, grejo podatki v bazo podatkov in ti nič ne pomaga če se odpelješ v Koper ali kam drugam.
Je pa opcija,če imajo dober dan in jih lepo prosiš,da si avto neformalno ogledajo preden greš na trak in po tem vidiš,če so prezahtevni se odpraviš drugam.Je pa res,da je čedalje težje narediti homologacijo po uradni poti,ker se mi zdi da fant-je,ki so kao uradne osebe čedalje bolj uživajo,če koga (sorry) jebejo,ali pa čakajo,da jim stineš kakega zelenca v žep,nato pa je čudežno vse v redu.ZATO MISLIM,DA JE NAJBOLJŠE DA SE PRI SVOJIH IZDELKIH MAKSIMALNO POTRUDIMO IN NAREDIMO PO NORMAH KI SO DOLOČENE,ČE PA SE NAJDE KAKŠEN PAMETNJAKOVIČ,SE PA Z LAHKOTO PRITOŽIŠ.Na ta način bomo s svojimi izdelki dosegli določen nivo kvalitete in na koncu tudi spoštovanje pri uradnikih.
Mnogokrat se je že pokazalo,da je odpravljanje pomanklivosti cenejše,kot pa pdkupovanj ali kamufliranje,pa še živci ne trpijo.
ZA PRIJATELJE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost