Predelava in homologacija 23/24

Pozdravljeni
Pred kratkim sva s partnerjem kupila kombi Fiat Ducato 2002 letnik. Nameravava ga predelati v preprost camper.
Glede homologacije me zanima na kaj vse morava biti pozorna.
1. Glede električne napeljave sva imela v mislih samo varjanto Jackery, ki je ubistvu samo velika polnilna postaja ki je ni potrebno montirati, seveda bi na to polnilno postajo vklopila hladilnik in pumpo za vodo, sončne celice bi kupila tiste fleksibilne, ki se samo prilepijo na streho in ni treba dodatno montirati nosilcev. Me zanima, če ima kdo izkušnjo s tem oz. kako na homologaciji komplicirajo glede tega.
2. Imela bi minimalno kuhinjo z oknom z prezračevanje, manjši lijak in pod njem kanister za odpadno vodo. Glede plinskega štedilnika sva imela v mislih kar samo prenosljivega, ker nebi veliko kuhala se nama ne splača ogradnega( plinotestnost itd...)
3. Glede osvetljave sva imela v mislih samo magnetne svetilke,ki se polnijo na USB, tako da tudi glede tega ni nobene električne napeljave.
Vsi nasveti so dobrodošli in hvala že vnaprej.

Re: Predelava in homologacija 23/24

Oj, tudi sam sem v podobnem projektu. Poglej si pravilnik o opremi in delih vozil. Tam so napisane bistveni elementi ki jih kamper mora imeti. Ni jih niti veliko, v glavnem gre za štedilnik in korito, sistem za vodo, razsvetljava, okna, postelja.. Vse te stvari morajo biti vgrajene, kar pomeni fiksno pritrjene.

Ali je kdo pripravljen odstopit homologacijsko poročilo za mušter? Vem da ga bo treba precej predelat ampak štart je bistveno lažji če vidiš kaj je že šlo skozi...
lp Andrej
.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov