Pozdravljeni,
Že na začetku bi se rad opravičil če odpiram temo, ki je že odprta oz. postavljam že postavljena vprašanja.
Imam namreč Citroen Jumperja z spalno kabino in sem po nekoliko preživetih noči na hladnem ugotovil, da bom potreboval gretje.
Potreboval bi obsežnejšo obrazložitev kaj vse je potrebno predelati, kaj je pametno kupit (nemški ali kitajski produkt) in ali potrebujem dodatno GEL baterijo itd.
Re: Gretje mirujočega vozila
Kot si že ugotovil, potrebuješ dodatno gretje. Lahko je na plin (Truma) ali bencin/nafto (Webasto, Eberspacher). Za zagon potrebuje kar nekaj elektrike, za delovanje pa potem malo manj. Zato tudi pravijo, da manj praznl akumulator, če ves čas greje, kot pa, da se vklaplja in izklaplja. Jaz sem imel recimo 70ah akumulator v dobri kondiciji za nekje dve noči gretja, brez prižiganja motorja. Vsekakor pa potrebuješ bivalni aku.
Zdej ali original ali kitajc, ja pa stvar posameznika, s kitajci so menda kar zadovoljni, jaz osebno imam malo zadržke zaradi same varnosti.. verjetno je pa 36 let star eber (ki je v mojem še original) še bolj nevaren kot kak kitajc.
Zdej ali original ali kitajc, ja pa stvar posameznika, s kitajci so menda kar zadovoljni, jaz osebno imam malo zadržke zaradi same varnosti.. verjetno je pa 36 let star eber (ki je v mojem še original) še bolj nevaren kot kak kitajc.
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)
Re: Gretje mirujočega vozila
Živjo.
Mene pa zanima če se da integrirano gretje mirujočega vozila (tovarniški webasto) pri T6 caravelle uporabit tudi kot za gretje same notranjosti zadnjega vozila (priložnostnega kamp vozila) za pozimi?
LP
Mene pa zanima če se da integrirano gretje mirujočega vozila (tovarniški webasto) pri T6 caravelle uporabit tudi kot za gretje same notranjosti zadnjega vozila (priložnostnega kamp vozila) za pozimi?
LP