Par vprasanj glede predelave

Pozdravljeni,

Forumu sem se pridruzil, ker imam v bliznji prihodnosti namen predelati kombi v campervan.

Zelel bi kak nasvet s strani vas, ki ste kombi ze predelali.

1) Imate nasvet glede vozila? Za prvi camper bi najraje nekaj manjsega, ker vem, da bo veliko dela. Kak VW Transporter mi je vsec. Morda imate kaksen nasvet na kaj naj pazim pri nakupu. Dal bi nekje do 4000€.

2) Kako ste resili problem z zracenjem? Kaksen ventilator priprocate za vgradnjo.

3) Zelel bi montirati soncne celice na streho vozila, da delajo luci, kak ventilator, hladilnik in da lahko napolnim telefon oz. drugo elektroniko. Imate kak predlog glede dobrega kompleta za ta namen?

4) Za vodo pri koritu sem razmisljal da bi imel dve posodi. Eno za cisto in eno za odtocno vodo. Za zacetek nebi montiral neke pumpice za vodo ampak kaksno pumpico na "nozni pogon" :) Vase mnenje?

5) Ce bi potencialno potoval v prihodnosti z otroci me zanima kako lahko varno sedijo v kombiju. Ima kdo izkusnjo potovanja z otroci in bi lahko povedal kaksen layout je uporabil in kaksno posteljo da je vse varno in da ima camper tako posteljo kot kuhinjo

Se kakrsnkoli nasvet pred zacetkom je mocno zazeljem. Naceloma ne bi rad zapravljal na zacetku. Dal bi za vse skupaj morda nekje 6000€.

Re: Par vprasanj glede predelave

Moje mnenje glede osnove za cenejše kombije: VW - imaš ogromno navodil in delov na netu, poceni novi neoriginalni deli, za voziti najbolj podoben avtu. Veliko VW forumov in srečanj. Glavni problem je lahko rja, nekateri motorji so dragi za vzdrževanje. Če bi kupoval novejši kombi bi se izogibal najmočnejšega 2.0 TDI motorja, ker lahko crkne že pred 100.000Km, je pa odličen za vožnjo - če ti ni žal denarja za nov motor). Po mojem mnenju edina znamka kombija ki ima dušo.
Trafic, Vivaro: ne rjavijo, radi gredo ležaji v menjalniku, če ga pravočasno obnoviš ni velik strošek, če ti na 2.0 dizlu crkne šoba jo zelo težko dobiš iz glave, 2.5 diesel je super vendar dražji če kaj crkne, na splošno manj pokvarljivi od VW. Firme ki so včasih vozile samo VW se sedaj zaradi nižjih stroškov vzdrževanja in manj pogostih okvar raje odločajo za Trafice, niso pa udobni kot VW.
Fiat Ducato: obvezno 2.3 JTD, izogibaj se tistih z 2.0 in 2.2 PSA motorji
Citroen, Peugeot (ista oblika kot Ducato): dražje popravilo HDI motorja če crkne kot pri JTD.

Če sem se kje zmotil me popravite.

Solarna oprema: https://digitklik.si/kategorija_Solarna-oprema

Glede opreme notranjosti ti priporočam da prideš na kakšno srečanje ali otvoritveno vožnjo, kjer si v živo ogledaš različne postavitve in se z lastniki pogovoriš o dobrih in slabih straneh določene postavitve. Če ga boš homologiral kot bivalnik bo cena predelave precej višja kot če pustiš originalne sedeže in narediš odstranljivo posteljo in kuhinjo.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost