Re: Kitajski webasto?

Ne,mislim daljinski upravljalnik,da ga lahko komandiraš izven avta ali pa iz postelje.Čudno se mi zdi,da je brez,ampak ga ni tudi na slikah.Imam pa jaz daljinčke na lagerju,mislim da bi se ta kontroler dalo nadgraditi.

pozdrav!

Mene pa zanima koliko ta grelec požre elektrike? Jaz bi potengil kable od zagonskega akumulatorja (100ah poltrakcijski- 50% ga lahko praznim),mi je lažje kable potegnit.Približno koliko ur bi lahko grelec laufal,pa za avto vžgat še ne bi bil neki riziko? A grelec v kampih ko imate 220v laufate na pretvornik?

HVALA!!

Damir

Za katero velikost grelca se pa zanimaš?Obstajata dve 2 in 5 kw.Poraba el.in goriva je pri 5 kw enkrat večja.Ko sem pozimi na PZA in sem priključen na 230V vse delo okoli elektrike opravi polnilec oz.napajalnik,ki je priključen na akumulatorje.Če imaš samo en 100ah akumulator si bolj slabo preskrbljen z elektriko za kakšno bolj resno porabo,ampak mislim,da za kakšen dan ali največ dva ogrevanja bi pa bilo.

Sicer za kitajske ne vem. Ti pa lahko iz prve roke povem, da moj 30 let star eber laufa dve celi noči na 75ah navaden akumulator. Res pa je, da gre za pomožni aku in po dveh nočeh ne bi bil sposoben vžgat avto.
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Zjeban_navoj napisal/-a:Kupi si regler, ki izklopi napajanje ko pade voltaža na varnostno voltažo. Stane 5 eur na ebay. Ne boš nikoli v strahu da bi preveč spraznu baterijo

Sam ne priporocam tega,ker mora vsak grelec nemec ali kitajec opraviti cikel zagona ali izklopa do konca,sicer ti lahko skuri elektroniko ali zvije aluminjasto zgorevalno komoro.Prav tako imata obe verziji to varovalo že.sami.Kitajc mislim da izklopi pri 10,5 v,nemec pa nekaj višje.

westy87 napisal/-a:
Zjeban_navoj napisal/-a:Kupi si regler, ki izklopi napajanje ko pade voltaža na varnostno voltažo. Stane 5 eur na ebay. Ne boš nikoli v strahu da bi preveč spraznu baterijo

Sam ne priporocam tega,ker mora vsak grelec nemec ali kitajec opraviti cikel zagona ali izklopa do konca,sicer ti lahko skuri elektroniko ali zvije aluminjasto zgorevalno komoro.Prav tako imata obe verziji to varovalo že.sami.Kitajc mislim da izklopi pri 10,5 v,nemec pa nekaj višje.

Če ga slučajno nimata vežeš regulator tako da ti izklopi termostat in grelec naredi cikel do konca predno se ugasne.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

zdravo!
Vzel bi 2kw kitajca...Imam drugi akukumaltor pod voznikovim sedežem 80ah AGM.Ker pa bom grelec zmontiral na zunanji strani avta,pod sovoznikovim sedežem ,bi mi bilo lažje potegnit kable od štartnega.Nič, bom pač iz notrnjosti potegnil kable,je bol ziher da lahko avto brezskrbi vžgem.Hvala!
Koliko bi pa moral bit premer (kvadrat kablovja) za grelec,na recimo 3-4 metre dolžine? Hvala

Damir

westy87 napisal/-a:

Sm že pozabu :).

Ok Webasto direkt, ker ima zaščito, ostalo pa na rele.

Zjeban_navoj napisal/-a:
westy87 napisal/-a:

Nič hudega,sem te spomnil.A si že zmontiral?

ROADRUNNER napisal/-a:zdravo!
Vzel bi 2kw kitajca...Imam drugi akukumaltor pod voznikovim sedežem 80ah AGM.Ker pa bom grelec zmontiral na zunanji strani avta,pod sovoznikovim sedežem ,bi mi bilo lažje potegnit kable od štartnega.Nič, bom pač iz notrnjosti potegnil kable,je bol ziher da lahko avto brezskrbi vžgem.Hvala!
Koliko bi pa moral bit premer (kvadrat kablovja) za grelec,na recimo 3-4 metre dolžine? Hvala

Damir

Sam sem dal 6mm2.Pravi kolega ki je štromar,da je to preveč,ampak meni še zmeraj vse deluje,hehe.

3-4 metre sem malo pretiraval...veliko manj kot tri metre pa tud ne bo po moje.Pod voznikovem sedežem nekak ven do podvozja,pa na drugo stran pod desni prag oziroma pod sovoznikov sedež (grelec bo zunaj,spodaj,)...pa kabl vredu speljat in pritrdit..pa ziher bo kje kakšen ovinek...Znotraj ne bom več nič delal,sem pred kratkim dal po avtu vezano ploščo pa vinil čez,pa ne bi več kaj razdiral...

westy87 napisal/-a:
Zjeban_navoj napisal/-a:
westy87 napisal/-a:Sam ne priporocam tega,ker mora vsak grelec nemec ali kitajec opraviti cikel zagona ali izklopa do konca,sicer ti lahko skuri elektroniko ali zvije aluminjasto zgorevalno komoro.Prav tako imata obe verziji to varovalo že.sami.Kitajc mislim da izklopi pri 10,5 v,nemec pa nekaj višje.

Ne še.. moj kombi je trenutno preveč občin daleč za ga it iskat :)

Zjeban_navoj napisal/-a:
westy87 napisal/-a:
Zjeban_navoj napisal/-a:

Ne še.. moj kombi je trenutno preveč občin daleč za ga it iskat :)

Škoda,ravno sedaj ko je malo več časa za naše kombije.Malo še potrpimo,pa bo.Če boš pa rabil kakrnokoli informacijo pa pokliči.Ostani zdrav,lp!

imam v traficu v hladnih dneh montiran komplet kitajca 5 kw, z rezervarjem, vsako jutro skor uro laufa na polno že 2 leti, na zagonski akumulator, nobenih težav kar se elektrike tiče. Vklapljam pa ali iz postelje na daljinca ali pa programiram na kontrolerju . In ko se peljem 2 km v službo je avto odtajan in topel.
BP. zaenkrat upam da jutri ne zataji , ker se hvalim

lp

Zdravo.
Kako pa je s homologacijo če doma vgrajuješ tak grelec? Ali ti na tehničnem pregledu znajo kaj težit, ker imaš neke cevke skozi podvozje, ki tam nebi smele biti :) In ali se kaj obregnejo ob notranje vgrajen rezervoar. Mislim takega, ki ga dobiš poleg grelca in ga montiraš znotraj vozila.

lp Žiga

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov