Re: Kitajski webasto?

Bobo moj je originalnih dimenzij 2 kw Ebra in je manjši,z luknjami v sredini.Ima pa lcd termostat,kjer lahko nastaviš doziranje črpalke in hitrost ventilatorja prav tako kaže nadmorsko višino.Daljinski upravljalec pa je z lcd zaslonom,kjer ti kaže tudi napetost akumulatorja in temperaturo v zgorevalni komori.Zaradi svoje majhnost se ga lažje montira pod sedež ali na podvozje vozila.Edino voltmeter na daljincu kaže premajno voltažo.Ampak za ta denar kot stane cel komplet,pri Eberspacherju ali Webastu ne dobiš niti daljinca.Če v kombi montiraš 5kw grelec lahko zraven pečeš še piškote,grelec bo delal na minimumu z nepopolnim izgorevanjem in zato je potrebno večkrat grelec čistiti.,pa tudi poraba elektrike in goriva je višja.Lp

westy87 napisal/-a:ima več funcij in se med delovanjem ne ugaša,zato privarčujete kar nekaj energije pri stalnem zagonu in izklopu Ebra.Pa vse se da lepo nastavit.

A to velja za vse kitajce, ali je odvisno od krmiljenja?
Ravno to ugašanje mi je šlo najbolj na živce pri Webastu...

jura napisal/-a:Ok, zdaj bom ga pa počasi naročil :)

Mam jest novega 2kw viška.Tak originalnih dimenzij komplet se kar tažko dobi pa nebo treba čakat,pa nic nebo polomljeno od transportaLahko ga tudi skupaj zalaufava pri meni doma na stojalu.Z veseljem vse razkažem.

jura napisal/-a:Sem narocil iz češke, sicer 3kw, ker ni bilo najt manjšega z lcd kontrolerjem. Je pa dal za 100e + poštnina...

@westy87 prepozno sem videl

Super,sam dobil boš velikega 5kw ker obstajata samo dve velikosti 2 in 5kw,3 in 8 kw sta pa larifari.Naroči si še posebej lcd zaslon,ki ti točno pokaže napako.No ja tut tega pa še kaj imam na zalogi..

westy87 napisal/-a:
jura napisal/-a:Sem narocil iz češke, sicer 3kw, ker ni bilo najt manjšega z lcd kontrolerjem. Je pa dal za 100e + poštnina...

@westy87 prepozno sem videl

Super,sam dobil boš velikega 5kw ker obstajata samo dve velikosti 2 in 5kw,3 in 8 kw sta pa larifari.Naroči si še posebej lcd zaslon,ki ti točno pokaže napako.No ja tut tega pa še kaj imam na zalogi..

Mhm, sem imel na sumu, da je to samo 5kw z manjšo dizo ali pa nekaj takega. No, bomo videli kako se bo obneslo.
Kakšen zaslon imaš v mislih?

Oprosti malo sem ga pobiksal s kontrolerjem.Mislil sem,da boš dobil tistega na gumb.Vse ok.Ta velik grelec kitajci prodajajo od 1-8 kw.Vsi ti grelci so enaki lahko se edino poigraš z nastavitvami,drugače pa se iz njih stisne ven max.3,5kw, ampak že to je veliko toplote.Do 16 kubičnih metrov volumna prostora naj bi bili bolj primerni 2 kw,potem pa močnejši.Problem se lahko pojavi,ker velik grelec večino časa zgeš na minimumu in je gorenje nepopolno.Rado se zgdi,da se v grelcu naredijo saje in se ustavi.Grelec je potrebno razstaviti in očistiti potem pa spet dela.Eni imajo probleme,drugi pa ne.

Tole pa po mojem ne drži, grelci niso enaki, 2kw grelec je manjših dimenzij kot 5kw, jih je pa teže dobit.
Sam uporabljam 5kw že 2 leti za jutranje ogrevanje in odtajevanja kombija in je top. Če bi spal v njem pa priporočam kar dober senzor plina, morda tudi kar zunanjo montažo.
Kar se tiče saj in slabega izgorevanja pomaga če dodajaš zrak v sistem (cev) za dovod zraka in pospešiš gorenje ter tako sčistiš grelec. Seveda je to potrebno z občutkom, najbolje da čimprej ko opaziš da grelec začne kaditi.
So pa ti grelci priljubljeni pri angležih. Imajo tudi fb skupino o teh grelcih in povezanih težavah, navodila ....
LP

tkma napisal/-a: pomaga če dodajaš zrak v sistem (cev) za dovod zraka in pospešiš gorenje ter tako sčistiš grelec. Seveda je to potrebno z občutkom, najbolje da čimprej ko opaziš da grelec začne kaditi.

A lahko tole mal bolj natančno opišeš?
Več glav več ve

Lahko opišem a vsak to dela z svojim razumom in na lastno odgovornost!! !

V 2 letih mi je 1x in to ob začetku zakadil in se izklopil ter javil napako. Po ponovnem vklopu se je le belo kadilo. Enostavno sem potem ga želel (da ne bi bilo potrebno razdiranje,) z kompresorjem mal razpihat in to skozi cev za dovod zraka. Pač snameš filter za zrak (če si ga montiral,) ter z občutkom neenakomerno pihaš v to cev. Ob tem sem videl da letijo saje iz izpušnega sistema. Nato sem vklopil z daljincem grelnik.
Pri vklopu ko slišiš da grelec začne delovat sem z vpihavanjem nadaljeval, grelec je začel z pomočjo dodanega zraka delovat, se pa ob tem kar kadi in ni ravno zdravo vdihavat tega plina. Se moraš izogibat vdihavanju plina. Postopoma se neha kaditi in s polnim delovanjem se v bistvu izloči svinjarija iz njega.
Zakaj je pri mojem prišlo do tega ne vem, nekako ugibam da nekaj ni bilo v redu z samimi nastavitvami katere sem kasneje spremenil na displeju/ kontrolni enoti grelnika.
Od takrat dalje teh težav nisem imel.

Se je pa začelo letos (jaz montiram komplet v kombi pred zimo, poleti ga odstranim, to je 20 minut dela) po par prvih delovanjih spet mal kadit ob vklopu in sem ga enostavno preventivno ponovno spihal (ni prišlo še do nobene napake) in do sedaj mi deluje brez težav praktično vsako jutro pred službo cirka 40 minut. Upam da tako tudi ostane.

Če se bo kdo tega lotil na tak način je to na lastno odgovornost,

Peter

Evo je prispelo že par dni nazaj. Zgleda ok narjeno in je noro kaj vse dobiš za teh 100€. Zraven sta dva dušilca izpuha, že v oglasu je bilo tako. Žal ni nikjer omenjeno, če je to mišljeno da ju daš kar zaporedno, da je extra tiho? Moram probat pihnit skozi :)

Na nalepki piše 3kw, na oko mi zgleda iste velikosti kot 2kw bencinski webasto airtop.

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost