Re: Predelava t4 tovorni v camper

mondxxi napisal/-a:Tale postelja na "shrani.si" se ne bo dala raztegnit? Ali je kakšen skrit As v rokavu s tisto omarico?

Še študiram kako naredit posteljo, da bo optimalna. Definitivno bo pa en del zarezan tako da bo šel mimo omare :). Kuhalni blok bo minimalen samo da se zadovolji predpisom pa za kdaj v sili notr skuhat.

Samo razmišljam: Če bi rad imel veliko posteljo naredi tako da se raztegne čez kuhinjo ali pa daj kuhinjo vzdolžno za zadnje sedeže.
Tako boš za posteljo ohranil celotno širino, naredi pa jo tako da jo hitro zložiš. Pri klasičnih Multivan (do T5) in Rock'n roll posteljah moraš iti v kompromis ali boš imel dobro posteljo (ravno peno) in slab sedež ali slabo posteljo (neravno) in dober sedež. Boljša opcija kot take postelje je pri Renault Trafic Generation, ki se raztegne tako, da je sedežni del spodaj, posteljni pa je raven ne glede na obliko sedežev.
Še videi da vidiš razliko:

Podobno ima tudi Reimo:

in Multivan ali Opel Vivaro Westfalia:

Moja pa je na spodnjih slikah.
Lahko ti pošljem več slik na mail. Ko jih naložim sem se samodejno obrnejo in jih ne morem pravilno obrniti.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!
Priponke
20200217_221715 (Small).jpg
20200217_221546 (Small).jpg

Pri nas smo furali T4 polnih 10 sezon široko originalno raztegljivo ležišče Multivana. Po prvih dveh letih polomljenih kosti in slabo prespanih noči je padla odločitev. Komplet klop preoblečena z debelejšo peno in poravnana (brez nakazanih treh sedežev zadaj). S tem se je samo sedenje med potovanjem logično poslabšalo spanje pa bistveno izboljšalo. Velikokrat nam je 160cm široka postelja prišla prav, ker smo lahko vsi spali spodaj (2 odrasla+otrok).Premočna burja ali nizke zunanje temperature so nam nekajkrat preprečile odpiranje dvižne strehe. Prehod na T5 je po vseh izkušnjah kar klical po kvalitetnem in še vedno dovolj širokem ležišču. Odločitev je padla: REIMO Variotech 3000 plus stranska razširitvena klopca(40cm), ki ob narejeni postelji ponudi širino spanja 160cm do višine stegen. Proti nogam se v črko L ležišče zoža na 120cm, kar ne moti preveč. Pohištvo imamo zelo podobno postavljeno, kot je narisano zgoraj na idejni sliki na shrani.si. Po eni sezoni na Variotechu in po desetih na multivan klopci lahko rečem, da je spanje na REIMU za tri klase boljše.Najbolj se pozna to, da spiš na čisto drugačni in ravni strukturi ležišča na zadnjih delih sedišč. Edina zamera gre sedalnemu delu, ki ni z ničemer podprt, ko je raztegnjen v ležišče.
Več glav več ve

Super! Hvala za predloge in izkušnje.

Sem nekoliko dodelal postavitev. Kot kaže bo ta ravno pravšnja.

Moja ideja je tudi da bi imel minimalno oken. Se pravi bi vgradil drsno okno samo nad kuhalnim elementom, tako da zadostim predpisom :).

V oknih/steklih vidim same probleme ker niso izolirana pa zasebnosti ni itd..

V bistvu tvoja rešitev ni napačna.Verjetno izhajaš iz prvotnega načrta klopce čez celo širino vozila. Je pa treba premisliti, čemu služi naslanjalo brez sedala. V tem delu potniki ne morejo sedeti, ne moreš pa ga izkoristiti za kakšen drug "tovor"
Več glav več ve

Tisto pač tako pride, ko se postelja zloži. Ni neke koristi od tistega kotička. Ampak tudi ne rabim klopi po celi dolžini.
Zelena kocka je box za malo jeklenko.

Ta vikend peljem kombi na vgradnjo strehe. Potem sledi notranja oprema, ter vgradnja drsnega okna na levo stran.

Dodam kaj slik ko bo kaj za videt :)

V prejšnjem sporočilu sem hotel samo, da ponovno premisliš o kakšni bolj smotrni rešitvi. V takem malčku ni ravno veliko prostora za razmetavanje. Mi imamo podobno rešeno in smo zelo zadovoljni. Sicer je T5, ampak princip je enak...
Več glav več ve
Priponke
T5 frc.jpg

Čez dober mesec bo otvoritvena vožnja kombijev. Če boš prišel si lahko ogledaš kako imajo drugi narejeno, se pogovoriš z njimi in boš bolje vedel kaj je zate najboljše.
Druga možnost pa je da greš nekajkrat na izlet z nenarejeno notranjostjo in vso kramo ki jo rabiš. Na ta način boš tudi ugotovil kaj in kje ti najbolj odgovarja in koliko prostora rabiš spredaj in zadaj. Če boš naredil narobe boš izgubljal čas in živce s prelaganjem opreme pred in po spanju.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Danes sem odstranil predelno steno.. sem mislil, da bo lažje. Porabil sem cca 4 ure s pomočjo očeta. Sem pa delal previdno, da ne poškodujem okolice. Sveder za točkovne zvare sem imel 8mm.. boljši bi bil 10 mm. Stena je zavarjena tudi z navadnimi zvari na 4 točkah. Tam sem zvare zbrusil z brusilko.

Ta teden kombi dobi popup streho, da bo malo več prostora noter.

Nekaj slik:

Nosilci sedežev so bili kar zarjaveni. Zato vse zgleda rjasto. Pod tepihom je vse BP. Ročico od ročne sem očistil in premazal s konverterjem rje. Ni mi jasno s čim so polivali po kabini, da so sedeži zarjaveli :). Verjetno kakšen močan lug za čiščenje.

Bostjan napisal/-a:Pri mojem so bili nosilci sedežev spodaj rjasti ker so površno zalepili prednje steklo ob menjavi in je tekla voda v notranjost.

To bom še videl kakšno je stanje :). Mogoče res kje zamaka. Rob kjer nalega steklo sicer zgleda odlično, brez rje.

@Noname: bom nalagal z veseljem :)

Je kdo tako dober pa bi podelil tehnično poročilo za podobno predelavo?

Moj naslov je mvalencic10@gmail.com.

Odločil sem se, da ne bom naredil vseh predelav na enkrat. (Povišanje, AT gume, barvanje...), ampak ga bom poskusil čimprej spravit na cesto. To pomeni, da morem urediti notranjost pa zmontirat okno. Potem pa sledijo ostale stvari :).

Se mogoče komu valja kje vrtljiv podstavek za dvojni sedež? Odkupim.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov