VW T5 kombi in camper

Pozdrav,
z možem sva ljubitelja Pony kolesa in sva z njim prevozila že kar nekaj kilometrov. Vedno imava težavo, kadar greva kam daleč, se nama ne da vozit še isti dan nazaj domov. Lani sva kupila VW transporterja T5 in prišla na idejo, da bi ga lahko predelala tako, da bova v njem lahko tudi prespala. Ker kombi uporabljava tudi za delo, je bil sploh izziv, kako narediti opremo tako, da jo bova čez vikend lahko dala not in šla na potep, ob delovniku pa spet imela vozilo s katerim bova lahko kaj prevažala. Malo sva pobrskala na netu in naletela na ta forum.
Koliko idej in "luštov" sva naenkrat dobila. In hvala za vse informacije, kje se da kaj kupiti. Načrt sva približno sestavila in pred par dnevi začela z delom.
Kako poteka, lahko pogledate na https://mojponyinjazavtodom.blogspot.com/
Hvaležna bova za vsako idejo. In vesela, če komu pride prav kaj najinega.

Re: VW T5 kombi in camper

Mondxxi misliš Ponyje? Zložila jih bova zadaj. Zadnji del postelje bo imel desko cca. 0,5 m, ki jo bova lahko preložila , ko bova na vožnji. Kasneje bova verjetno kupila nosilec za kolo.
Danes sva naredila izolacijo po tleh in tapecirala steno za voznikom. Zaenkrat uporabljava vse nasvete iz foruma in je super. Pa zmontirala dozo za elektriko. Bi dala na forum tudi kakšno sliko, pa mi ne gre prilepit.
Kako se sploh prilepi slika?

Re: VW T5 kombi in camper

GBMb474 napisal/-a:....če kdo želi pogledat, samo se mi zdi, da bi bilo fajn če bi se videle tudi tukaj.....


Seveda jih tudi tam pogledamo... Kakorkoli, dobrodošla na forumu. Verjamem, da se tukaj najde kar nekaj informacij. In tako bo lepo, če jih bo v prihodnje tudi kdo našel pri vaju. Aha, še glede tistega glavobola pri minus 5, ko je treba lepit pod v kombi.... Vsako odrekanje se povrne. Večkrat. Verjemi.


GBMb474 napisal/-a:Zasledila sem tudi, da imate vsako leto srečanje. Bo letos tudi? In kdaj?


Ja, srečanj se kar nabere... tako iz glave za letos... prvi vikend v Aprilu je otvoritvena vožnja na dolenjskem, tretji vikend v Juniju Vinica (to je največje), je pa še potem več priložnostnih srečanj kot npr prvi vikend v Juniju Izola VW srečanje (ali drugi no, ne vem še datuma za letos), pa jeseni, pa... lej, če vsaj malo spremljaš forum se vse najde, ker se sproti piše...

Dobrodošla na forumu.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: VW T5 kombi in camper

Dobrodošla na forum! Vajin blog je zanimivo branje ker so zraven slik in opisov del napisani še vajini občutki in sprotno dogajanje.

Prvo srečanje je otvoritvena vožnja:

viewtopic.php?f=50&t=4106&p=41608&hilit=otvoritvena#p41608

Če bosta prišla lahko v živo vidita kar nekaj predelav in originalov. V klepetu z ostalimi udeleženci dobita še kak nasvet.
Link do nekaj slik lanskega in predlanskega leta:
https://mojalbum.com/kuharb/otvoritvena ... bijev-2018
https://mojalbum.com/kuharb/otvoritvena ... bijev-2017
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Re: VW T5 kombi in camper

Hvala vsem za dobrodošlico in info o srečanjih :-) Zagotovo se kakšnega udeleživa.

aja, še to...so ta srečanja samo za VW ljubitelje ali se jih lahko udeleži tudi kdo, ki ima npr. predelanega mercedesa?

Moram priznat, da te ta zadeva kar malo okuži. Kombi sva kupila za delo, zdaj pa razmišljava še samo o tem, kako ga bova porihtala za potovanja. Včeraj sva dobila obisk in nisva nič delala, pa sva bila potem kar malce nervozna. Nekako sva si zadala, da vsak dan nekaj malega postoriva in se bo potem počasi že tudi kaj videlo.
No, ko bo kaj novega spet objavim.

LP

Re: VW T5 kombi in camper

GBMb474 napisal/-a:aja, še to...so ta srečanja samo za VW ljubitelje ali se jih lahko udeleži tudi kdo, ki ima npr. predelanega mercedesa?


Praviloma, oziroma generalno so to srečanja VW. Nikoli pa še nismo nikogar pogrizli, če je prišel z Mercedesom, Fordom, Fiatom... ;) Saj, praviloma nas druži ista strast in užitki, veliko pa bi povedali o sebi, če bi se izključevali in omejevali zgolj po tem, kakšno znamko avta kdo vozi...

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: VW T5 kombi in camper

20140412_115449.jpg


Takole sem bil zraven od 2014 do 2017 ko sem nabavil še VW.
Kot je že Boro napisal, tu se zbiramo taki ki radi poleg potepanja sami kaj popravimo, predelamo ali na novo naredimo in svoje izkušnje delimo z drugimi.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Re: VW T5 kombi in camper

Končno sva uspela narediti izolacijo in pod v kombiju. Po kar nekaj debatah, branju foruma in gledanju videjev, sva se odločila da bova pod najprej izolirala z xps ploščami, potem sva nanje dala gumo, nakar sva vse skupaj zalepila in stisnila z vezano ploščo, ki sva jo prej polepila z vinil podom. Plošča je bila že prej v kombiju. Malo sva jo pobrusila, drugače pa je bila zdrava in cela.
Na koncu sva vse skupaj stisnila z doma narejenimi podporniki.
Ob straneh sva za zvočno izolacijo uporabila bitumenski trak, ki sva ga kar s silikonom zalepila na stranice. Strani bova še izolirala z armaflexom. S filcom sva tapecirala blatnike. S filcem bova oblazinila tudi spodnji del kombija, zgoraj pa bova dala umetno usnje.
Vesela sva, ker se že nekaj vidi. Izolirala bova tudi streho. Uporabila bova kar armaflex okrogli za cevi, ki sem ga narezala na trakove in ga bova nalepila vmes v rebra strehe. Mimogrede, za celi kolut sva dala 4 EUR, kar je res poceni. Potem bova dala čez še eno vrsto xps plošč in zaprla z oblazinjeno ploščo. Upam, da bo ta kombinacija zadržala sončne žarke, ki bodo greli pločevino strehe.
To je to.
prilagam slike
Priponke
IMG_6524.jpg
IMG_6526.jpg
IMG_6523.jpg
IMG_6517.jpg
IMG_6521.jpg
IMG_6522.jpg
IMG_6489.JPG
IMG_6513.jpg
IMG_6514.jpg
IMG_6471.jpg

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov