vem, da je tole VW forum. Tudi sam bi veliko raje spraševal kako se obnese nova California, ampak žal budget ne dopušča, zato sem se odločil za drugo opcijo.
Je kdo mogoče že predeloval Citroen C8/Peugeot 807/Lancia Phedra v kamper? Rad bi naredil en potovalnik za mlado družino, pa se mi zdi, da teli trije enoprostorci še najbolj ustrezajo mojim kriterijem.
- Rad bi relativno majhen avto, s katerim grem lahko v mestna središča, v parkirne hiše in bo uporaben tudi kot drugi avto pri hiši za občasne poti v trgovino itd.
- Rabim prostor za krajše bivanje 2 odraslih in 2 otrok (4 in 1 leto). 2, 3 noči naenkrat, več skoraj sigurno ne. Na daljših oddihih bi postavili zraven šotor ali spali v hotelih. Posledično seveda ne rabim kopalnice, kuhinje itd. Mogoče le en mini plinski gorilnik na kartuše in mizico, da se da kakšno stvar v miru v sede pojesti. Večino nadgradenj načrtujem tako, da bi se dale dokaj enostavno odstraniti in pred potovanjem spet namestiti.
- Budget je okoli 10 jurjev. V to je vključen avto (cca. 5k za spodoben primerek), servis (cca. 1k, da se preventivno zamenja par stvari in naredi dober servis) in cca. 4 do 4 jurjv za predelavo v kamper.
Zdaj pa vprašanja.
- S camperji oz. kampiranjem nasploh nimam izkušenj. Ali je avto te velikosti sploh dovolj velik za 4 člansko družino?
- Ima kdo izkušnje s predelavo takšnih enoprostorcev? Ali pa vsaj kakšne kul slike. Mislim, da sem sicer pregledal že cel internet
- Kako je z gretjem. Nameravam vgraditi webasto. Na bolhi in avto.net sem gledal precej poceni rabljene enote. So ti grelci univerzalni, ali rabim takšnega, ki ustreza točno modelu avtomobila. Vem, da so za dizl in bencin drugačni. Pa kako močnega bi sploh rabil, da nas ne bo zeblo niti pozimi.
- Gledal sem veliko vodičev za predelavo kombijev v kamperje in vsi kombi prej izolirajo. Ali je enoprostorce tudi dobro dodatno izolirati, glede na to, da so že serijsko malo boljše narejeni kot tovorni kombiji?
- Ali se mi splača investirati v dvižno streho? Videl sem, da obstajajo univerzalni kiti, ki se jih da z malo truda in iznajdljivosti zmontirati na vsak avto. Pa tudi C8 z dvižno streho sem že videl. Je kdo že delal kaj podobnega? Strošek je kar konkreten, ampak potem bi lahko otroke dal v zgornje "nadstropje", spodaj pa bi bila zložljiva postelja za 2 odrasla.
- Ena od idej je, da bi na avto zmontiral tendo. A lahko pričakujem kakšne probleme, glede na to, da streha ni povsem ravna? Ali enostavno kupim eno univerzalno tendo in malo prilagodim nosilce?
Hvala za odgovore. Bom zelo vesel vaših komentarjev

![PDT_Aliboronz_01 [smilie=pdt_aliboronz_01.gif]](./images/smilies/PDT_Aliboronz_01.gif)