Čestitke za spremembo!
LP
Re: Homologacija predelave v kamper?
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)
Roko napisal/-a:Bravo! Zdej bo treba eno pivo spit
Zgleda da cene postavljajo po občutku
John napisal/-a:Počakaj kakšen teden, bom delal podobno homologacijo - verjetno v Kranju (Remont). Štartal sem z enakimi zahtevami kot ti, le da bo v zadnjem delu samo bivalni del in bo homologiran le za tri osebe (spredaj original dvojna klop poleg voznikovega sedeža), zadaj pa le dodano pohištvo za bivanje (postelje, huhinja, wc/tuš, sedežna, omara... V takem primeru se ni treba "zezati" s pritrdilnimi mesti za pasove, homologirane klopi...... Le izriše se postavitev pohištva, elektro in plinotesni atest, malo ga poslikajo, pa je. Zadaj imam stari prtlažnik za kolesa (homologacijska nalepka je že popolnoma abšlesana), pa Bauhaus lojtro - oboje brez atesta, pa bom raje snel za homologacijo. Krilna vratca od omar so opremljena s pravimi (kemperskimi) klukami, problem imam le s šibe vrati omar. Moram še pogruntat kakšne zapahe, ki bodo všeč mojstrom na homologaciji.
Drugače pa je nekaj osnovnih zahtev za homologacijo tudi:
Fiksna - vgrajena kuhinja - s plinsko inštalacijo (z raznimi prenosnimi variantami, s špiritnimi kuhalniki niso zadovoljni).
Vodna inštalacija - z lovljenjem odpadne vode. Osvetlitev in zračenje bivalnega dela.
Skratka, vozilo mora biti namenjeno le bivanju in potovanju, ne pa da naslednji dan po homologaciji lahko spet voziš krompir...
Homologacije opravlja tudi RTI v Mariboru in jasno LPP. Z obemi sem že "imel opravka", pa raje ne bom razlagal tudi kakšne probleme. Vas bom pa sproti obveščal o razvoju dogodkov.

car napisal/-a:Le pogumno če si vsaj malo estet........

Boro napisal/-a:
Ker je @Bias nabavil kombi in pridno dela, sem zdaj jaz tisti, ki se slini po forumu in sanja...![]()
LP; Boro
masseter napisal/-a:MAlo offtopic, tuki je par lušnih za pogledat... http://www.exploria-online.co.uk/

forba napisal/-a:Pripravljam vso dokumentacijo za homologacijo, pojavlja se pa en problem z grelcem. Vgrajenega imam Eberja B2L (vgradil sam, a imam potrdilo in račun mehanika za vgradnjo) in na RTI-ju mi težijo da moram imet potrdilo o evro skladnosti ali nekaj takega. Kaj je za nardit? Ima kdo kak tuv certifikat od tega ali kaj podobnega? Že vnaprej hvala za kakršnkoli nasvet.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov