Homologiranje tovornega vozila v bivalno!

Zdravo,

lani sva postala lastnika delno predelanega Renault Master furgona 2,5, brez urejene homologacije. Ker ti policaji baje lahko nagajajo, sva se odločila papirje uredit. Kombi ima veliko posteljo, velik hladilnik in omarice. Električar je napeljal elektriko, imava akumulator in pretvornik. V uradnem listu piše, navajam:

Bivalno vozilo je vozilo, ki je konstruirano tako, da vključuje bivalni prostor z vsaj naslednjo opremo:

- sedeži in miza,
- ležišča, ki se lahko sestavijo iz sedežev,
- oprema za kuhanje in
- oprema za hrambo.

In tako se spravljava delat opremo za kuhanje, ki nama manjka (ker rada kuhava na prostem). Pri tem se mi postavljajo vprašanja glede minimalnih zahtev. Ali morava imeti vodo (korito, kanister za čisto in odpadno vodo), za kuhanje ali lahko imava pult na katerem postaviš premični električni kuhalnik ali moraš imeti vgrajenega. Če imaš plinskega, lahko imaš kar bombo v omari za kuhanje ali moraš imeti napeljavo?

Tisti, ki imate za sabo kilometre predelave in skakanja okoli pooblaščencev, prosim svetujte. Imava veliko zamisli pa se vedno ustaviva, ker ne veva kaj bodo sprejeli in kaj ne. Pa tudi eurčkov ne bi kar tako metala stran za nekaj kar " ne bo šlo skoz"!

Hvala za komentarje oz. navodila...

Evo mene !
Osnovna oprema za bivalno vozila je potrebna zato , da vozilo dobi status bivalnika , kar posledično pomeni precej nižje zavarovanje .
Najprej je treba vedeti , koliko oseb se bo v vajnem bivalniku vozilo-kolikor oseb , toliko je potrebnih homologiranih sedežev .
Kolikor razumem imata nekakšno fiksno posteljo , kuhalnik bi pa rada imela prenosni .
Po mojem s tako špartansko kombinacijo ne bosta dobila statusa bivalnega vozila . Vsa osnovna oprema mora biti fiksno pritrjena v notranjosti vozila , plin in elektrika strokovno napeljana ( račun montaže ) , plin pa mora imeti tudi odušnik v dno ali spodnji rob vozila , vv primeru puščanja jeklenke !

Malo bolj opišita , kaj nameravata še predelati, najboljše pa bo da se pozanimata na LPP- Ljubljana ali pa RTI- Maribor .
Osebno bolj priporočam RTI. So bolj prijazni in več časa za stranke si vzamejo !

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov