Ja, moj lufti in tudi ostali nimajo lučke. Z razliko da jaz prevozim majhno količino km in se mi rezervoar z vso hitrostjo približije O.

Ja tako je nimajo lučke Branko koliko km narediš s tankom oziroma pri katerih kritičnih kilometrih greš na pump jaz grem pri cca 420km.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Čakaj malo, moram preračunat.
Če drži tank 60 litrov in je poraba 13 litrov mam radius- benti - ajd. ca 450 litrov.
Slabo, slabo.
Ampak......... če pa vzamem v zakup, da se vozim z legendo (zračni boxer CU) , da pridobiva na vrednosti ( v DEU je veliko povpraševanje po LBX motorjih) mi ni žal.

Samo kaj jim to pomaga ko se ne morejo pogovarjati med vožnjo... ;)Drugače pa grem tankat nekje po 380 prevoženih...
My van isn't leaking oil, it's just marking it's territory.

Tako je se strinjam s Truble maker-jam. Samo jaz mam ponavadi radio kar naglas, pol pa spet ne moreš šepetat, ampak pa poješ in to tudi, ko se mimo črpalke pelješ. :D :lol:

jst bom zdej začel vodit evidenco porabe, na poraba.com, zaenkrat kaže pod 10l/100km, bomo vidli ko grem tankat.

aja, kaj vsi tipi T3jev držijo 60l goriva?
Slika

Hej Tipo. A si lahko predstavljaš koliko je meni porabil ko sem vozil na prikolici še enega luftija in gor na Semmering - iz Dunaja proti MS. Le catastrophe.. 17-20 l, ampak, prišel pa je.

Re: rezerva-gorivo

Fajn porabo imaš. Jaz z enakim motorjem naredim komaj nekaj čez 600 km in nekje 8l porabe. Si ga fajn šparal?

Lp
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Če maš porabe več kot 7,5 pri 1,6 TD motorju, pa da ni kamper (mislim manj težek) pol si kr fenomen.. Porihtaj pumpo, ne sme jest tolko. Optimalno je, da ima ko na polno vleče malo črnega dima - ker turbodizli so znani da se razštelajo pa smrdijo.

Za mojo porabo smo verjetno že odkrili težavo. Ko so mi izpuh popravljali so ugotovili, da turbina ni na mestu, in vse mimo piha. :) Zdej bo verjetno boljše, bom videl ko bom šel na dopust.

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Malo ste omenjali porabo goriva, da ne bo kateremu poraba 7-8-litrov prevelika naj omenim, da je kasonar imel porabo do Medulina in nazaj 16.2 l/100 km.
V zakup treba vedet, da je bilo na kasonu 200 kg in prikolica adria 1000kg, sam avto je pa težak 1500kg.

:lol: :lol: :lol: :( :( :( :lol: :lol: :lol:
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

poraba avtodomov

spoštovani
glede na to da sem brez izkušenj, tuki pa vem da jih ogromno ima izkušnje na tem področju

VW Karmann LT28 Wohnmobil Bencin 55 kW (75 PS)
ali pa Ford Transit Dethleffs bencin 57 kw 77ps

naprimer kolko je potrošnja takega avtodoma z bencinskim motorjem, pa kaj svetujete kupit oldtajmerja bencinarja ali dizla.

ker novejši turbodizli niso ekonomični pri več kilometrih in večjih servisih

Re: poraba avtodomov

Bosch pumpe pri dizlu nikak ne moreš sam naštelat, fergazerje pa lahko če se poglobiš...
Drugače bi jaz vseeno raje vzel starega dizla kot bencinca.
Stari bencinarji majo večinoma precejšnjo porabo, zelo je tudi odvisna od načina vožnje.
Pa če nekje ostaneš brez nafte vzameš iz kuhinje tisti liter olja za pohanje, ga not naliješ pa se pelješ dalje... :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost