Evo spet mene z enim praktičnim vprašanjem.
Ker imam na svoji dvižni strehi nosilce za prtljažnik in ker bi s strešnim kovčkom pridobil nekaj prostora za stole, mizo, razne ponjave, čevlje.... razmišljam da bi ga montiral.
Prtljažnik imam, v službi pa sposodim kovček -> strošek=0
Kakšno je vaše mnenje o tem, ali bi potem nosilci dvignjene strehe preveč trpeli? Ob kampiranju bi bil kovček seveda prazen.Že kdo to uporablja, izkušnje?
Že v naprej hvala.
Re: Dvižna streha in strešni kovček
Če se ne motim je nosilnost strehe okoli 50kg.
Precej pop-top-ov sem srečal z razno kramo na strehi.
Trenutno nimam cajta iskat slik, se je pa gor peljalo
truge, kajake in kanuje, pa tudi kakšno jadralno padalo je
tam našlo svoj prostor .
Tudi pri odprti strehi
Precej pop-top-ov sem srečal z razno kramo na strehi.
Trenutno nimam cajta iskat slik, se je pa gor peljalo
truge, kajake in kanuje, pa tudi kakšno jadralno padalo je
tam našlo svoj prostor .
Tudi pri odprti strehi
Mislim da ga lahko obremeniš s 50 kilogrami. Ko imaš dvignjeno streho je kovček ponavadi prazen in nosilci ne trpijo.. Sam ga imam celo poletje gor in je za stole in mizo super rešitev. Zajeba pa te višinska rampa...
lp
lp
Hvala za odgovore, sem pa pred dopustom kar na Westfailo klical in so mi rekli, da za prevoz je enako kot navadna streha in ne bi smelo biti problemov, tako da sem kar naložil in se je fino obneslo. Vso kramo, ki dela nered med vožnjo sem tja naložil (stole mizo, ponjave, prazne kante za vodo...)
Malo me je edino skrbelo, če bi na jadranski magistrali padel v kakšno močno burjo.
Pri dvigu strehe malo bolj pokvihtaš in za vsak slučaj sem nosilce z vezicami pričvrstil, kot opora je pa tudi strešna postelja.
Malo me je edino skrbelo, če bi na jadranski magistrali padel v kakšno močno burjo.
Pri dvigu strehe malo bolj pokvihtaš in za vsak slučaj sem nosilce z vezicami pričvrstil, kot opora je pa tudi strešna postelja.
Zdej pa pazi samo na nizke strope kakih nakupovalnih centrov 
Vidim da imaš nosilec za kolesa... Katere znamke je ?
Thule BackPac 973
+ BackPac Kit 973-18
Za dva kolesa, z možnostjo razširitve na 4.
Potem je potrebno še dokupiti dve šini in dve roki.
+ BackPac Kit 973-18
Za dva kolesa, z možnostjo razširitve na 4.
Potem je potrebno še dokupiti dve šini in dve roki.
Ko dvigneš zadnja vrata ali ti ostanejo odprta ali padejo dol? Sem gledal malo podatke in ima 14 kg. Od fiamme Carry bike pa samo 9 kg. Ne vem katerega izbrat 
Moji amortizerji so že v osnovi bl švoh - nujna zamenjava (original kos cca 90€, neoriginal ne dobim
); oziroma obnova - bo ceneje.
Sedaj mi, če je zunaj toplo drži vrata na 3/4 odprto, če pa hladno pa jih ne zadrži, tako da imam kr eno palco od tende zadaj pripravljeno.
Po moje pa ko bodo amortizerji obnovljeni, da bi moralo držati. Sporočim, ko bom to naredil.
Sedaj mi, če je zunaj toplo drži vrata na 3/4 odprto, če pa hladno pa jih ne zadrži, tako da imam kr eno palco od tende zadaj pripravljeno.
Po moje pa ko bodo amortizerji obnovljeni, da bi moralo držati. Sporočim, ko bom to naredil.
Sem dobil nosilec od Thuleta. Povej mi samo v kateri luknji od spodaj navzgor imaš priterjen nosilec kjer so kolesa ( tisti pregibni del).
Nosilec mora biti tako visoko, da avto za teboj luči vidi - višje od luči. Naredim doma fotko in jo napopam.
Evo takole imam montirano - tretja luknja od spodaj
zivjo mene pa zanima katere nosilce si dal na dvizno streho?ker jih morem tudi jst zmontirat hvala