Dvižna streha in strešni kovček

Evo spet mene z enim praktičnim vprašanjem.
Ker imam na svoji dvižni strehi nosilce za prtljažnik in ker bi s strešnim kovčkom pridobil nekaj prostora za stole, mizo, razne ponjave, čevlje.... razmišljam da bi ga montiral.
Prtljažnik imam, v službi pa sposodim kovček -> strošek=0

Kakšno je vaše mnenje o tem, ali bi potem nosilci dvignjene strehe preveč trpeli? Ob kampiranju bi bil kovček seveda prazen.Že kdo to uporablja, izkušnje?

Že v naprej hvala.

Re: Dvižna streha in strešni kovček

Če se ne motim je nosilnost strehe okoli 50kg.
Precej pop-top-ov sem srečal z razno kramo na strehi.
Trenutno nimam cajta iskat slik, se je pa gor peljalo
truge, kajake in kanuje, pa tudi kakšno jadralno padalo je
tam našlo svoj prostor .

Tudi pri odprti strehi :wink:

Hvala za odgovore, sem pa pred dopustom kar na Westfailo klical in so mi rekli, da za prevoz je enako kot navadna streha in ne bi smelo biti problemov, tako da sem kar naložil in se je fino obneslo. Vso kramo, ki dela nered med vožnjo sem tja naložil (stole mizo, ponjave, prazne kante za vodo...)
Malo me je edino skrbelo, če bi na jadranski magistrali padel v kakšno močno burjo.
Pri dvigu strehe malo bolj pokvihtaš in za vsak slučaj sem nosilce z vezicami pričvrstil, kot opora je pa tudi strešna postelja.

P1090015.JPG

Moji amortizerji so že v osnovi bl švoh - nujna zamenjava (original kos cca 90€, neoriginal ne dobim :( ); oziroma obnova - bo ceneje.
Sedaj mi, če je zunaj toplo drži vrata na 3/4 odprto, če pa hladno pa jih ne zadrži, tako da imam kr eno palco od tende zadaj pripravljeno.
Po moje pa ko bodo amortizerji obnovljeni, da bi moralo držati. Sporočim, ko bom to naredil.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov