T3 kazalec temperature gre do max

Lep pozdrav,

imam problem s kazalcem temperature pri vw t3, ki gre do maximuma, lučka utripa.

Slika

http://shrani.si/f/T/11t/1tj7tonX/dsc2108-copy.jpg

Če tale senzor odklopim, se kazalec ne gane (in lučka se lepo umiri po kontaktu). Če dam žico na karoserijo, gre isto do konca & lučka utripa. Tako da sklepam, da je vzrok ta senzor. To drži? Moram odšravfat tale slab debel navoj, da pridem do njega?

Najlepša hvala za pomoč že vnaprej !! :)

Re: T3 kazalec temperature gre do max

tole nima veze z temperaturo,to je na boš pumpi in je mišljeno da v vozilo s klimo na štandgasu lepo vzdržuje obrate,tipalo temperature je na cevi ki nese vodo iz glave na gretje kabine,to kaj imaš priklopljeno sem zna biti da bi moglo biti priklopljeno na tipalo na oljnem filtru
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Re: T3 kazalec temperature gre do max

Da ni tole kabel ki gre na kazalec za temperaturo, če mu dvigne kazalec do konca ko ga priklopi sem. V tem delu je verjetno tuljava in zaradi majhne upornosti dvigne kazalec enako kot če ga priklopi na maso.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Re: T3 kazalec temperature gre do max

Hvala za hitre odgovore.

Torej tukaj najprej slika, kam gre vod iz tistega senzorja iz prvega posta:

Slika


@bobo

Dal sem tisto žico na senzor pri oljnem filtru.
Slika


Sedaj ko dam kontakt je vse normalno (prej je že pri kontaktu šel kazalec do konca). Ko vžgem motor, gre pa kazalec do konca. En tak nov senzor sem tudi imel in sem ga za poskus sedaj zamenjal, pa je isti efekt - števec gre do konca, ko vžgem..

Re: T3 kazalec temperature gre do max

To žico moraš priklopiti na senzor temperature pa bo delovalo. Ko vžgeš motor senzor pritiska sklene kontakt na maso (lahko sta dva modela - eden sklene drugi razklene) in ti zato šele takrat dvigne kazalec. Če je tam priklopljena druga žica paše nekam drugam.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron