VW T3 Menjalnik ABN trdo prestavljanje

Pozdrav!
V poletnih mesecih imam po daljši avtocestni vožnji (1h ali več @100km/h) težave pri prestavljanju. Prestavljanje je konkretno bolj na trdo neglede na to kam prestavljam.
Ko se vse skupaj ohladi se stanje vrne v prvotno. Kljub menjavi olja v menjalniku razlike ni.
Je imel/ima še kdo podoben problem?
Menjalnik je ABN 5gang , motor pa 1.9TD AAZ.

Lep pozdrav!
Simon

Re: VW T3 Menjalnik ABN trdo prestavljanje

Zadnje čase me zeza tudi motor, ki ob vžigu kadi belo, da naredi celo dimno zaveso, motor komaj laufa, po minuti pa se zadeva sama od sebe uredi in vozilo deluje normalno.
Kak mesec nazaj sem menjal tesnilo glave in batne obročke, avto je vžigal in vozil kot v sanjah, nato pa ga je kot kaže prizadela pot do kopra in nazaj (čeprav se ni pregrel, ker sem imel oko pogosto na kazalcu temperature). Na moči ni izgubil me pa čudi, da bi ponovno prebilo tesnilo glave.

Počasi izgubljam upanje da se s to konzervo da narediti več kot 300km v kosu, brez da bi nekaj crknilo... Kratke vožnje ima rad, na kaj daljšega pa ne grem brez treh kufrov orodja :)

Lep pozdrav!
Simon

Re: VW T3 Menjalnik ABN trdo prestavljanje

Glede na to, da si določene stvari že menjal in se ti s toplim motorjem stvar uredi, bi jaz preveril grelne svečke, naslednji korak pa šobe. Ne obupaj prehitro, s temi motorji se da kar nekaj km prevozit.. ;)
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: VW T3 Menjalnik ABN trdo prestavljanje

Živjo!
Hvala za namig... Po testu z odklapljanjem posamičnih šob med delovanjem motorja dejansko kaže, da so šle šobe v maloro (nekatere bolj nekatere manj). Nisem posumil, ker sem jih vse štiri leto nazaj menjal (seveda rabljeno v okvari za rabljeno).
"Jedro" šobe je sicer poceni (12€), me pa zanima ali imate velike predsodke, če zložim iste podložke nazaj in ne delam testa pri katerem tlaku šoba odpre? Kolikor sem bral po spletu hudih odstopanj v tlaku odpiranja ni pričakovati.
Ne da sem škrt, vendar mi za "obnovo" posamične šobe izvajalci želijo zaračunati 120-200€.
Govorimo o sistemu vbrizga z bosch pumpo torej je šoba identična kot v videu:


LP! Simon

Re: VW T3 Menjalnik ABN trdo prestavljanje

Pozdrav!
Sem nakoncu ugotovil, da mi je za malenkost zamaknilo pozicijo vžiga na bosch pumpi - vijaki jermenice kot kaže niso bili dovolj zategnjeni (čeprav sem zategoval na predpisan navor). Sem pa k sreči imel pozicije vijakov na utorih označene s flumastrom in mi je hitro postalo jasno, ko sem odprl zaščitni pokrov.
Motorček spet deluje :D

Hvala vsem in lep pozdrav!
Simon

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost