Napisal/-a Boro
Všeč mi je, da je tisto s podložkami delovalo in si prišel domov. Za izhod v sili je, za kaj več pa ne.... Potreben bo večji poseg...
Vsekakor menjalnik dol. Že ko boš snel menjalnik bodi pozoren, kaj imaš noter. Ali je to prah, ki se sicer drži površin, ali je pa to masten prah. Torej bodi pozoren, da ti kje ne masti noter. Lahko da niti ne boš videl izvora, ker ko se sklopka med vžnjo vrti, tudi če zelo malo kje pušča, centrifugalna sila to razmeče okoli... Tako kot je bilo napisano - ne škodi, če se semeringa (na motorju in mnejalniku) preventivno menjata.
Kakor se pogovrajam, pri 1,9D motorju praviloma nebi smelo biti težav s sklopko od 1,6 ali 1,6TD. Motor je močnejši, ima več navora, a vseeno ne toliko, da sklopka nebi zdržala. Zakaj tebe heca in drsi je lahko več vzrokov. Nekateri potisne ležaje med montažo nabašejo z mastjo, mažejo tudi osovino na debelo... ko se to vrti z 3000 obrati vse razmeče okoli in namasti tudi komplet sklopko. Pri montaži obvezno paziti na higieno. Kaj mislim s tem... Jaz med montažo vztrajnik in potisno ploščo operem s čistilom za zavore, obrišem s čisto krpo (oprana bombažna spodnja majica je zakon), pri tem pa niti dvakrat ne obrišem z istim delom krpe. Nove lamele in očiščenih delov se dotikam samo z čistimi rokavicami (imam tiste medicinske za enkratno uporabo). Tudi s čistimi rokami jih ne primem - pač poklicna deformacija, ker vem, da imamo roke vedno mastne, tudi ko so umite in puščamo mastne madeže, kjer se dotikamo.... OK, morda je malo pretiravnaja, ampak na stične dele komleta skolopke res ne sme priti maščoba. Možno je tudi, da je ta potisna plošča, ki jo imaš gor, že od prej preživela že drugo, tretjo lamelo in nima več tiste moči, ker se material utrudi...
Kakorkoli, čaka te menjava.... Tako, kot je napisal @Enci - navor je tisti, ne moč. Potisna plošča od TDI je vseeno močnejša in zdrži večji navor. Vprašanje, koliko je vgradnja kompleta TDI ekonomično upravičena. Jaz sem se šel tole zato, ker sem dobil skupaj z motorjem dokaj novo sklopko in sem samo WBX lamelo kupil. Ti bi rabil vztrajnik, lamelo, potisno ploščo... Ne vem.... Ali pa dati nov komplet od 1.6 motorja. Praviloma deluje. Edino, če bi probal raziskati, če je razlika v potisnih ploščah za 1.6 in 1.9 motorje - fizično mislim da sta enaki, kako je pa z močjo vzmeti pa ne vem... lahko, da je od 1.9 močnejša in daš to noter...
LP; Boro
https://sites.google.com/site/t3boro/Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)