Prenosni solarni sistem - akumulator & celice (DIY, kje kupiti,...)

Živjo,

Ravnokar sem si nabavil T4ko in ga sedaj predelujem v mini mobilni dom, s punco bova bolj nomadsko živela notri čez poletje in delala kot freelancerja. Sedaj pa sem prišel do meni čisto nove stvari to je elektrika. Biti samostojen preko energije sonca. Rabil bi nek dober sistem za proizvajanje elekrtike katera bi se uporabljala predvsem za napajanje prenosnika, kakšnega mini hladilnika in baterijskega orodja. Sem še čisto na začetku z nabiranjem znanja kar se tiče električnega (solarnega) področja zato se opravičujem če bom napisal kakšen nesmisel in me lahko popravite. Tudi bom vesel kakšne informacije kje začeti ali kje kupiti poceni module.

Gledal sem že v osnovi te klasične solarne sisteme po youtube in internetu kjer je baterija, regulatorji polnenja, razsmerniki in skratka vse kar spada zraven, da dobiš funkcionalen solarni sistem. Vse skupaj mi je nekako napol že jasno ampak jaz bi rad šel še korak dalje in rad imel ta solarni sistem prenosen. Torej, da bi celice lahko "iztaknil" iz strehe in njih premaknil nekam drugam kjer je sonce. Tudi za akumulator bi bilo super če bi lahko bil prenosljiv in bi ga uporabljal lahko v kombiju in tudi kje drugje. Našel sem nekatere take akumulatorje, da imajo že vse notri, samo priklopiš celice in je to to.

https://humless.com/product/go-mini-solar-kit/ - Ta zgleda super ampak je malo drag in samo v Ameriki najbrž.
https://www.conrad.si/Prenosni-dodatni-akumulator-Powerbank-Goal-Zero-Yeti-1250-220V-solarni-generator,-svincevo-koprenast-%28AGM%29-100000-mAh.htm?websale8=conrad-slowenien&pi=1359740&ci=SHOP_AREA_256089_0501081 - Tako mislim, da je vse v enem in prenosno ampak tale Goal Zero je še bolj drag in ima slabe recenzije.
http://www.tregoo.com/gecko-500-en.html - Dobro ampak tudi malo drago.
https://webprodavnica.rs/solarna-energija/546-prenosni-solarni-sistem-150w.html - Ta zgleda zanimiva poceni opcija če je to to sploh.

Ali je kdo že kaj delal v to smer, obstaja kakšen dejansko dober ta prenosni akumulator? Sem pa razmišljal, da bi ga sam naredil ponavadi se vse module za solarni sistem fiksno montira v kombi, kaj pa če bi vse te module (razen celic) zmontiral v nek DIY leseni box in naredil zadevo še prenosno in vse v enem. Tudi, da bi lahko zmanjšal strošek od teh zgoraj že narejenih baterij. Ali ima to kaj smisla ali bluzim?

Hvala!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron