Napisal/-a Boro
gledam jaz tole temo... ja no, sprovocirali ste me, zdaj pa jaz provociram debato...
Večkrat sem se zamislil, kako bi temepraturo v motornem prostoru učinkovito odvajal nekam ven. Saj ne, da imam s tem kakšne težave, vseeno pa je noter verjetno kar precej vroče. In vprašanje kako to vpliva na vse ostalo od kablov, cevi, plastičnih delov.... Zdaj - na spletu sem že zasledil modele, ki zadaj pri tablici naredijo kake luknje ali pa reže. Sam se vprašam, koliko je to učinkovito, l glede na to, da se zrak za avtom vrti in pritiska nazaj na zadnjo stran avta - kapljice v dežju na šipi.
No, zdaj pa berem o tem plehu. Saj bi bilo jako lepo, da je motor spodaj lepo lično zaprt in predvsem zaščiten na kakih makadamih in brezpotjih. Ampak. Itak je ampak. Zdej, švaba je že vedel kaj naredit, vseeno pa se mi zdi, da če ni zaščite spodaj vseeno malo prepiha in prevrti ta vroč zrak, nenazadnje hladi vsaj karter, pri naših boxerjih pa še cilindre, ki so na straneh.
Kaj js vem no. A dajat pleh al ne. Če malo na glas razmišljam - če bi bil na prednji in zadnji strani malo dol zavihan, da bi spredaj zajel zrak, ga med plehom in motorjem malo stisnil da bobi hitrost, potem bi ga pa zadaj zaradi učinka sicer narobe obrnjenega spojlerja potegnilo na silo ven... ja, mogoče bi še bolj učinkovito odvajal toploto, katera zaradi fizike sili gor in ne dol... Kaj pa če bi bilo še slabše?....
No, tako malo da nam ne bo dolgcajt - dajte kaj napisat da se malo skregamo (v dobri veri seveda)... mogoče pa kaj natuhtamo.
LP; Boro
https://sites.google.com/site/t3boro/Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)