Polnjenje plina

Potrebujem pomoč saj pri Westfaliji še nikoli nisem polnil plina. Zanima me kako to poteka. Ali se polnilna šoba privije na ventil? Ali lahko samo dopolniš manjkajočo količino plina? Ali to lahko na črpalki narediš samostojno, ali je za treba prosit osebje?
Počasi se daleč pride!

Ma zapel se do prve trgovine Plinstal pa se pozanimaj, jaz imam sicer 5 kg jeklenko jo vzameš lepo ven in odneseš. Meni jo je najprej izpraznil in nato napolnil 5kg (ne vem če je to običajno da jo izprazni vendar je cena tako nizka da to sploh ni pomembno.
http://www.gumitehna.si/

Ja na mojem avtu je jeklenka fiksna, pritrjena na dno. Polnila naj bi se pa z avtoplinom tako da je ne morem nikamor nosit razen na benc. pumpo.
Počasi se daleč pride!

Najlažje to narediš v plinarni v Ljubljani, ali na kakšni drugi bencinski črpalki kjer imajo plin. No v plinarni ti seveda to naredi nekdo ki tam dela. Privije nek adapter in napolni. Sam sem tudi prvič poizkusil na Jesenicah v plinarni, vendar niso naredili nič, ker nimajo števca in jeklenke tehtajo, da ti lahko računajo. Pri Westfaliji to pač ne gre. Lep dan jabac

No polnjenje je že uspelo. Na petrolu mi je uslužbenec privil adapter ker je original šoba premajhna za polnilno pipo. Pravi pa da ga je možno tudi kupiti na kakšnem večjem petrolu.
Počasi se daleč pride!

Kako sem jaz to iskal, ne morem povedat. Potem sem dobil euro nastavek pri Hribarju na Šmartinski, ki je podružnica Plineksa, ampak navoj na drugi strani seveda ni pravi. Sedaj mi prijatelj dela ta nastavek. Če bi prej vedel, da je to 20 eu, ga sploh ne bi matral. Lahko rečem, da sem 99%, da je pravi-hvala.

Hudo, bravo!!!!!

Lotil sem se obnove Jokerixa in med drugim sem snel tudi rezervoar za plin in želel v plinarni opraviti tlačni test. Tam tega ne delajo že skoraj dve leti. Pri tem pa sem naletel na firmo, ki predeluje avtomobile na plin. pri njem je mogoče naročiti popolnoma novo posodo približno istih dimenzij. Ceno še čakam. pri tem pa je najbolj zanimivo to, da je iz nekod privlekel celo vrečo teh adapterjev (30 eu). Tako je to v življenju. Ko iščeš ne najdedš, ko ne rabiš je vsega na pretek.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov