Akumulator

Zanima me, če kdo od forumašev ve, kolikšen je tok praznenja motornega akumulatorja pri parkiranem vozilu. Pri mojem sem izmeril 250mA, mi pa po parih dneh sprazne baterijo.
Predno začnem z raziskovanjem, bi želel še info katerega od vas.

L.p.

Jože

Re: Akumulator

Pri normalnih avtih naših letnikov je to ranga kakih 25mA, ali pa raje manj. Najbolje je jet do koga z tokovnimi kleščami (za enosmerni to) in jet iskat kaj preveč žre.
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

250mA požre iz akumulatorja v enem tednu stanja... 42Ah. Kar mal preveč...
Ampermeter v minus vejo, pa eno za drugo varovalke ven... ba bo hitro jasno, kje pušča.
Več glav več ve

Ales1 napisal/-a:Ce po konceptu, ki ga predlaga mondxxi ne detektiras kaj ti pije akumulator preveri porabnike, ki jih imas vezane direktno, mimo varovalk (recimo avtoradio).

ali pa alternator,avtoradio pa le hitro vezati prek varovalk da nebo gorelo v armaturki
l.p.
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

bobo1841 napisal/-a:ali pa alternator
l.p.

2x!

Pozimi sem že dosti primerov tega vidu, da je začel alternator malenkost prebijat. Prešpricat z WAPom ponavadi pomaga.
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

Hvala za odgovore, sem z Amper- metrom med plus klemo aku , zdaj bom pa varovalke eno pa eno ločeval pa spet meril, upam, da se bo napaka odkrila, je kar mal moteče, če avto par dni stoji, pol pa ne krene :)

Napaka odkrita. Grešni kozel je radio, Bo treba eno stikalo dat vmes al pa zamižat pa v kanto. :evil:
Je pa eno leto star ALPINE ( Made in China ), Funkcionira pa normalno. V info , brez njega je mirovni tok cca 9 mA.

kozorrog napisal/-a:Napaka odkrita. Grešni kozel je radio, Bo treba eno stikalo dat vmes al pa zamižat pa v kanto. :evil:
Je pa eno leto star ALPINE ( Made in China ), Funkcionira pa normalno. V info , brez njega je mirovni tok cca 9 mA.

Imel natancno isti lroblem in vzrok. Zato sem ti napisal avtoradio.... kitajca zvezi na kontakt.

bobo1841 napisal/-a:koliko amperskega rabiš?

Zdaj je 55A in drugi isto, najbrz je najbolje da sta enaka, porabniški in motorni.
Mogoče bi menjal kar oba, odvisno od cene.

tipo73 napisal/-a:Žiga kolko časa si se pa grel prefen si ga dal filat ...mislim da si 55ko spraznil samo z eberčkom v eni noči...

Slabsa sta oba ze nekaj casa, in bo treba menjati. Avto je prej stal kar nekaj tednov in sem imel cisto kratko furo do trgovine, ko sem prisel ven se je pa zelo pocasi obracal in ni uzgal. Potem pa klasika s klemami in je slo.

kozorrog napisal/-a:Sem ga menjal z novim Exide premium EA722, 72 Ah, desni plus, tok 720A ( cca 80 Eur )

Pa je sel notri 72 Ah? Moja sta velika: Dolzina 24, Globina 17, Visina 17,5 in 60Ah, Desni +, sem narobe mislil, da sta 55Ah.

Ziga napisal/-a:
tipo73 napisal/-a:Žiga kolko časa si se pa grel prefen si ga dal filat ...mislim da si 55ko spraznil samo z eberčkom v eni noči...

Slabsa sta oba ze nekaj casa, in bo treba menjati. Avto je prej stal kar nekaj tednov in sem imel cisto kratko furo do trgovine, ko sem prisel ven se je pa zelo pocasi obracal in ni uzgal. Potem pa klasika s klemami in je slo.

Ne v mislih sem imel bivalni aku...koliko časa ti je zdržal...pa tudi če je 70Ah...ne bo za dve noči ali pač????
http://www.gumitehna.si/

Jaz imam 75Ah, je že kar star, pa mi zdrži do kakšnik 12h ebra brez da bi zalaufal motor. Je pa to edini porabnik v "bajti" :)

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

jaz sem dal v mojega dvakrat po 72ah ,kupil sem v GMT ,neke no name in špilata ok,le zaradi višine sem odstranil pokrove iz pleha in ju prekril z plastiko in tepihom in sedež gre obrniti glih na milimetre,ta nizke pa sem videl le 55 ah ,
odločil sem se za močnejše ker 1,9 d pa rabi nekaj amperov za zagon,najboljše pa je res če sta enaka
l.p
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost