Menjava menjalnika
Na T3 zamenjal ALD (4 prestave) menjalnik z ABB (4 prestave). Relativno enostavna menjava z zamenjavo osovine. Teoretično OK, v praksi tezava. V 1. in 3. prestavi menjalnik obstane. Je imel kdo podobne izkusnje?
JureKo napisal/-a:Jaz imam ABH. Je ravno nekje v sredini med tem kar si prej imel in tem kar imaš sedaj. Menjalnik je za 1,6TD vsekakor prekratek! Meni vse prestave odgovarjajo, samo 5 bi še rabil
4 je super za vožnjo po lokalnih cestah, za na daljšo turo bi pa pasala 5. Sploh pa za na avtocesto.
Kako pa je sedaj pri tebi z vožnjo po klancih?
Ni bistvene razlike glede na prejsnji menjalnik.
JureKo napisal/-a:Ni bistvene razlike glede na prejsnji menjalnik.
Zanimivo! 1,2 in 3 imaš enak zobnik kot jaz, ampak daljši diferencial. Po tej logiki bi morale iti te brzine slabše v klanc kot na mojem menjalniku. 4 imaš v bistvu krajšo kot jaz, ampak je hitrejša zaradi daljšega diferenciala. Jaz razmišljam o tem, da bi mogoče zamenjal samo zobnike v diferencialu (v kolikor je to možno), ampak me skrbi kaka bo potem vožnja v klanc. Sedaj mi gre 4 super v klance...
PERO DAGI napisal/-a:https://drive.google.com/file/d/1InKe6H9nlWy5ZnUQ66fRyMobcltthreP/view?usp=drivesdk
coka napisal/-a:
Ta nosilec za vzod si pritrdil spredaj ali zadaj tam ko pride prisraufan na menjalnik? Ker ce je spredaj nima dovolj hoda vzvod pa ne gre vredu v prestave..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost