eberspacher / webasto - dušilec nadležnega žvižganja

Med prazniki me je malo zaskrbelo k je celo noč grelec pridno žvižgal zraven drugih kamperjev. Ob 4ih zjutraj je en z T3 vžgal in se odpeljal :roll: ampak nazaj domov :lol: Bolj od avspuha, na katerem je tudi dušilec, je bolj nadleženo žvižganje vstopnega zraka v komoro, zato sm naredil dušilec zvoka. 15 min cajta in je.... da se ga sevadu tudi kupiti...

Materil:
filc za nape
2x pokrovček
električna cev fi25mm
vodovodna cev fi50mm

Slika

V cev se navrta luknje 6,8mm, tako da jih vodovodna cev v celoti pokrije. Jaz sem jih naredil v dolžini 20cm. Kako upliva število lukenj in dolžina ne vem.

Slika

Okoli lukenj se navije filc, in natakne večjo cev.

Slika

V pokrovčka se naredi luknja in se ju natakne na obe strani cevi.

Slika

Okoli pokrovčkov se še zasilikonira in lahko takoj testira :) Dušilec se seveda montira na podvozje na sesalno cev grelca.

Slika

Razlika je pa taka, da sm najprej mislu da je cev zamašena. Nadležnega žvižganja dobesedno ni več. Od 1-100 ga je slišat 5 in še to ko je na maksimalni hitrosti. Slišat je samo malo avspuha na katerej je že dušilec. Priporočam vsem z podobnimi grelci [smilie=pdt_aliboronz_07.gif]

Re: eberspacher / webasto - dušilec nadležnega žvižganja

hehe, tole je definitivno treba patentirat ... kombi z dušilcem...na drugem forumu bi te koj ožigosali da imaš prepovedano orožje:) Pa za čez mejo boš rabil dovoljenje MORS:)

brez heca kul ideja...ravno se ukvarjam z montažo novega grelca pa bom zagotovo kopiral idejo... imam pa pomislek glede uporabe materiala..če je klasičen filc, ki se lahko namoči, utegneš imeti problem ker bo voda/vlaga/prah zmanjševala propustnost...morda bi bilo bolje vzeti fino plastično mrežico...
lpA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov