Vžig vročega motorja + diski

Tako , za prijatelja popravljam njegovega T2 (T3) letnik 1987 motor je dj , se pravi vodno hlajen bokser motor , 2109 kubature ter 112 konj. Problem je da ko je motor vroč da avto težko vžge , sem menjal že vžigalno tuljavo pa ni nič boljše.

Kod drugo je pa to , da sem menjal diske - stari so bili zanič in vsi črni desni kolo se je preveč grel , menjal sem še ploščice spredaj , obnovil oboje klešče ( nova notanja gumica ter protiprašna gumica ) ter vse skupaj prepucal , nov pleh pri zavorah , edino kar sem pustil staro so cevi zavor katere še lepo zgledajo ter ležaje sem premenal , imam pa problem ker se zdaj na pedalu čuti da kakor da bi bili diski krivi . Znamka diskov je brembo , ploščice trw ?? Kaj lahko sploh še naredim ?

Re: Vžig vročega motorja + diski

Kar se tiče vžiga je zrihtano , avto je hladen vžgal ampak šele po verglanju in ni takoj vžgal , vroč pa niti pod razno . Napaka je bila na kablu temperaturnega senzorja - na spojnem konektorju kateri gre iz temepraturnega senzorja na mašini v motorni računalnik , tam zgleda da sploh ni bilo stika in je avto delal kakor je mogel . Pri tej eletroniki katero ima avto je problem če računalnik nima podatka o temperaturi se mu tako rekoč meša , poj al hladen noče vžgalt al vroč ....

No zdej je tak da mu sam kluč pokažeš in že lavfa . No potrebno bo še mal štarter dat pregledat .

No to je to zdej morem sam še dat bremze pregledat

Re: Vžig vročega motorja + diski

[quote="dules"]Tako , za prijatelja popravljam njegovega T2 (T3) letnik 1987 motor je dj , se pravi vodno hlajen bokser motor , 2109 kubature ter 112 konj. Problem je da ko je motor vroč da avto težko vžge , sem menjal že vžigalno tuljavo pa ni nič boljše.

Kod drugo je pa to , da sem menjal diske - stari so bili zanič in vsi črni desni kolo se je preveč grel , menjal sem še ploščice spredaj , obnovil oboje klešče ( nova notanja gumica ter protiprašna gumica ) ter vse skupaj prepucal , nov pleh pri zavorah , edino kar sem pustil staro so cevi zavor katere še lepo zgledajo ter ležaje sem premenal , imam pa problem ker se zdaj na pedalu čuti da kakor da bi bili diski krivi . Znamka diskov je brembo , ploščice trw ?? Kaj lahko sploh še naredim ?[/quote

ODGOVOR --

KO SI menjal diske verjetno nisi očitil pesta na katerem so fiksirani diski, pri starih avtomobilih je važno da vzameš dol in neseš enemu drejarju da ti zravna podlago,potem pa sestaviš, in mora biti vredu.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost