Re: Hladilna tekočina

To je tudi skrajna možnost (sicer so bli zamenjani 30k km nazaj ob menjavi glave) ali pa batni obročki. Mehanik se bolj nagiba k nepravilnemu doziranju nafte..
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Z mehanikom sva se odločila, da bi bilo smiselno obnovit bosch pumpo, z obnovo bi po vsej verjetnosti odpravila dimljenje, ki sem ga že opisoval.
Ker ne bi rad na vrat na nos šel v neke obnove me zanima, če ima kdo preverjeno delujočo pumpo za td-ja in bi jo bil pripravljen posodit za dan ali dva, da se preveri ali je to vzrok za težave.

Mehanik je opisoval, da motor ne dobiva pravega razmerja nafte, včasih preveč, včasih premalo in je pri pumpi vzrok za nemirno delovanje in dimljenje..

NoName napisal/-a:Z mehanikom sva se odločila, da bi bilo smiselno obnovit bosch pumpo, z obnovo bi po vsej verjetnosti odpravila dimljenje, ki sem ga že opisoval.
Ker ne bi rad na vrat na nos šel v neke obnove me zanima, če ima kdo preverjeno delujočo pumpo za td-ja in bi jo bil pripravljen posodit za dan ali dva, da se preveri ali je to vzrok za težave.

Mehanik je opisoval, da motor ne dobiva pravega razmerja nafte, včasih preveč, včasih premalo in je pri pumpi vzrok za nemirno delovanje in dimljenje..

Jst bi tud :wink:. Moj ima tudi podobne sindrome, kadi in včasih na semaforju al pa kje ko stojim ostane na 2.000 obratih in se ne umiri.

Evo, eno leto je okoli, počasi se začenjajo dopusti, jaz sem se pa spet lotil dela na trojki. Zakaj bi stvari uredil pravočasno, če jih lahko zadnji trenutek.. :D :D
Včeraj sem malo debatiral z mehanikom okoli dimljenja in občasnega nedelovanja enega cilindra na mojem 1.6 TD in je v najslabšem primeru slaba kompresija in bo potrebno menjat bate in brusit + zamenjat vse kar se tukaj zraven zamenja. To je potem že generalna, mala generalna? Upam, da sem pravilno napisal... :roll:
Mehanik pri tem postopku zamenja z deli od 1.9 td, prilagodi pumpo, ostalo pa pusti original. Tako motor lepše teče in je bolj odziven. Kakšen je realen strošek takšnega popravila s predpostavko, da se dela kvalitetno in tako kot je treba? Tisti, ki me poznate veste, da pri kombiju ne želim poceni in kratkotrajnih rešitev, če se že spravim v nekaj, želim, da je narejeno pravilno.
Je sploh možna še kakšna druga rešitev, scenarij? Z motorjem sem drugače zadovoljen, nekaj stvari sem v tem času že porihtal in se mi ne zdi najbolj smiselna menjava motorja, čeprav bi bila verjetno končna cena nižja, poleg tega spet ne veš kaj dobiš...

Hvala za mnenja, izkušnje...

NoName napisal/-a:Mehanik pri tem postopku zamenja z deli od 1.9 td, prilagodi pumpo, ostalo pa pusti original. Tako motor lepše teče in je bolj odziven.

Kateri deli to? Bati in obročki seveda ne pašejo, tudi 1.9 blok z 1.6 glavo ni najboljša izbira. Edina stvar ki je drugačna za ta postopek pri 1.9 napram 1.6, in da paše, je kovinsko tesnilo glave (pri tovarniških nadtlakih je original čisto ok, nad 1 bar bi pa začel razmišljat o kovinski).

Če misliš dat 1.9 pumpo in dvostopenjske injectorje, ne vem če se splača. Razlika je bolj kot ne samo v zvoku pri nizkih obratih, rabiš pa še nosilec pumpe, kar se mi zdi da malo efektira nosilec alternatorja... bi rabil pogledati, se ne spomnim več točno.

Glede na dimlenje je to 90% slaba kompresija, samo lahko da problem tiči v glavi (se kak ventil ne vsede, prehuda razpoka med ventili...). Če se pri razdiranju kaj takega opazi sploh nebi razmišljal o obnovi, ampak našel novo osnovo/šel na kaj novejšega.
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

Težko rečem o katerem delu 1.9 motorja je govoril, ker moje znanje je bolj na osnovni ravni, niti se nisva še spuščala v detajle. Zaenkrat je plan, da dam motor testirat in ugotovimo kaj je, potem pa načrtujemo dalje. Pred tem bi si pa rad pridobil informacije kolk kakšna stvar stane, kaj se splača, kaj ne in kakšni so postopki. Da si lahko ustvarim svoje mnenje in nimam samo en vir (mehanik) teorije. :D :D
Zdej najt zamenjavo je vsaj zame lažje rečt kot naredit, si predstavljam, da je težko dobit kaj boljšega, motorje premetavat ven in not je pa tudi težje izvedljivo. Vsaj do sedaj sem bil vajen, da so zadeve špilale in sem težave preventivno odpravljal.

Danes gre kombi na sistematski pa da vidimo na čemu je stvar. :D Nisem najbolj optimističen in kar računam na najslabši scenarij.. Še vedno pa je vsaka informacija o podobnih posegih dobrodošla, da bom vsaj približno vedel za kaj gre. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov