Zdravo AD-jevci,

:arrow: najprej branko1 : veliko boš še moral doplačati, če ti toliko manjka ! Razen, če ne dobiš stare robe. Pa še pol ne boš siguren kolko časa ti bo laufal...( poglej dol v prilogo ).

:arrow: frenk : treba bo malo bolj natančno oz. z dejstvi ( so na sajtu ) podpreti trditve, ki jih navajaš.
Bom pomagal : LE PRVIH 60 SEKUND (!) potrebuje ogrevalna svečka do 100 W ( cca. 8 A / 12 V ). Nato batna črpalka goriva začne vbrizgavati gorivo, ki se v izgorevalni komori vžge in izgori naprej v izpuh. Poraba toka TAKOJ IN RAPIDNO PADE ! Pri izgorevanju goriva ogreje komoro, ki jo ventilator z zunanje strani hladi ( na zunanji strani ima rebra - kot glava enobatnega "cvajtakterja ) - ko jo hladi, se ta zrak ogreje - topel zrak gre v kabino...Enostavno : kot dizel mašina...naprej dela sama - skoraj. Skoraj zato, ker toka za batno črpalko, ki je zelo "šparovna" varianta in ventilator, ki ni tak požrešneš ( pri starejših je bolj ! ), ne rabimo toliko.
Koliko, pa dodajam v prilogi. Malo tehničnih podatkov in cen...
Imejte tole v mislih: če imate ( bolje, da imate ! ) temperaturno tipalo, bo delalo takole : prvih nekaj minut 15 - 30 min. ( odvisno od situacije ) , bo delalo na maksimalni porabi ( ne tisto : 100 W ! ). Ko doseže določeno temperaturo, bo grelec sam zmanjšal ! In bo delal lahko celo na minimumu, če smo ga tako nastavili. FRENK sedaj pa poglej na razpredelnico v prilogi, ki je za Airtronic D 2 ( vse skoraj enako, samo, da je novi močnejši, D 1 LC pa je 1800 W ). Minimalna poraba je 8 W . To je 0,66 A / 12 V. MANJ kot ena 10 W žarnica v kabini !
Seveda, če imate samo 65, 75 ali 90 Ah baterijo in ob dejstvu, da bolj kot 70 % ne izpraznite baterijo ( ji odvzamete cca. 30 % od polne - 13,2 V , če jo več , itak ne bo gorela nobena luč...)...v NEDOGLED ne bo šlo. Vmes morate ( po dnevu, dveh...) vžgati motor ali še bolje : biti priključen na dober polnilec - ta pa na 220 V.
Kakšnega, pa vam lahko tudi pokažem na mojem "sajtu" ( sem že toliko napisal, da se mi lahko oprosti "reklama" , a ne ? ): http://www.adriablue.net/main.php?showp ... anguage=si

:arrow: MIKI : bravo Miki, me vesli, da je OK. Ampak pol, ko si šel , sem samo še enega, ker ( na srečo ) jih ni bilo več...Mokr od zuni in od znot. Ni (več) to za mene. Počasi postajam "oldtimer".
Samo, ko je od Matjaža tako težko oditi...ti še zameri, če rečeš ne. Sej drugače je fejst dec.
Kot smo bli vsi tam prisotni.
Me pa veseli tvoj "logo" VARUJTE NARAVO ! Bravo ! Jest sem tud zelen. Po srcu.
Edy
Slika
Slika

A sem se kj protivil?
Oglas se pr men na štantu na gospodarcu :wink:

Truma v sodelovanju z Eberspaecherjem izdeluje peč, ki bo grela na nafto, plin in 230V. Skupaj se trudijo zadati udarec Webastu. Politika pač.

Zdravo Edy

Hvala lepa za izčrpno poročilo glede grelcev Eberspacher.
Jaz ne popoščam. Počasi nabavljam robo. Manjka mi še termostat, temp, tipalo in pa kabli ter razne cevi. Sporoči si mi da imaš auspuh, cevi, kable in še neke drobnarije.
No ja, če bo cena "krščanska" veš da bi vzel. Imam pa v družini stručkota di mo bo to vse skup zmontiral.
KAr se tiče pa porabe elektrike - se ne sekiram. Vgradil sem si v mojega luftija kot aku za bivalni del gel baterijo 90 Ah.
Z mojim luftijem pa itak ne grem na smučarijo - gretje mi pride v poštev na spomlad in jesen - da si lahko z našo podkuriva pod rit.
In veš kaj. V mojega 29 let starega luftija (je pravi veteran - s certrifikatom) pač paše stari grelec ijnu ostalo staro sranje. Vred z mano in z ženo.
Ajd, fajn boj in pozdrav iz Prekmurja - Brankoi

Velja Frenk ! Bom preje poklical. Zelo dobro stvar že delajo Angleži
( Combitronic - greje z zrakom IN vodo v bojlerju in AirELECTRIC - npr. D3 ali D4, ki ga lahko segrevaš tudi z 220 V ). Ko Angleže povprašam, preusmerijo mail na Dunaj, od tam pa mi Eberspaecher Wien odgovori : ne obstaja !. Tko je to. Še vedno smo njihova pokrajina "Oberkrein", kar se ne moremo znebiti tudi mi, podjetniki.
V Angliji pa to razstavljajo na sejmih za AD in barke.

Branko 1 : bom pogledal kaj paše k tvojemu oldiju. Napiši mi samo tip grelca in številke ( najbolj vse, bom že jaz vedel katere izbrati ).
Imam samo novo robo, ki ni vsa kompatibilna s starimi tipi.
Ta "drobiž" stane od 20 do 40 € ( vsaka stvar ), razen elektronika - cca. 300 € z ddv in dušilec auspuha - cca. 55 €. Če boš rabil orig. teh. podatke za tvoj grelec, ti pošljem v PDF, samo rabim tvoj mail.

Čao :wink:
Edy
Slika
Slika
Slika

Ne, jaz imam grelec D1L - se pravi brez C-ja. Počasi se stvari dokončujejo - potem pa pride poletje. Ko pa itak ne bom več rabil gretja.

Branko1, ne vem če si že zmontiral tvojega EBER-ja , na nekaj te pa vseeno opozorim. Meni je včeraj verjetno šel rakom žvižgat ležaj propelerja in to sredi Dolomitov . Že večkrat sem slišal čudno zavijanje tega dela ,včeraj zjutraj je pa prov fajn zažvižgal, približno tako , kot če bi užgal en ploh v cirkular.
Edi pravi da to pride z leti uporabe , zato ti predlagam da ga pregledaš , glede na to da imaš stara jajca tako kot jaz . :wink:

Pozdravljeni. Imam za montirat grelec d1lc v VW t4 predelanega v kamper. Zanima me na katero cev se montira t- kos z odvzem goriva. Na dovodno ali povratno (modro). Motor je d2.4

Na dovodno povratna je bolj pri vrhu rezervoarja pa ne bo nič povleklo.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov