Škripanje stekel

Pozdravljeni!!! Meni pa stekla na vratih pri vw t4 škripljejo, če steklo spuščam gor ali dol. Morda kdo ve š čem namazati tesnila oziroma kako rešiti problem? Pa lep dan!!! mini :(

Re: Škripanje stekel

Meni pomaga en špric silikonskega spreja v vsako vodilo - enkrat na leto. Prvo moraš locirat vzrok, potem zadevo prvo spucat, razmastit.... v kolikor to ne pomaga, pa špricaj. No jaz ponavadi prve tri korake spustim, samo špricam.

Škripa vrjetno tista zunanja guma med steklom in vrati da ne teče voda direktno v vrata. Meni tudi škripa, ma samo posebej poleti, ko se segreje in zvije ko se odpira šipo. Ne mažem z ničemer ker ne odpiram oken tako pogosto da bi me motilo :)
Če škripa pa vodili odstrani oblogo in mast v vodilo :)

mini, jaz uporabljam tega.
http://www.sjscycles.co.uk/wurth-silico ... prod19953/

Nimajo ga ravno na vsaki pumpi in tudi ni poceni. Vzamem ga, ko grem mimo Brezovice na LOGO pumpi. Najbrž ga pa lahko kupiš tudi še kje drugje (ceneje). Prebrskaj net.
Odličen je za vse plastične in dele iz gume. Vrtljiv stol dobi občasno dozo, škripajoče šipe tudi..vodila za sedeže.. pa še kaj škripajočega se najde v T4.

lpmondxxi
Več glav več ve

Zdravo. Sem imel podobno težavo in sem jo rešil tudi s silikonskim spejem. Po službeni dolžnosti res z dragim Wurthovim, vendar je cenejša in tudi enako uporabna rešitev Maxibill in podobni za vzdrževanje avtomobilske plastike - vse na osnovi silikonskega olja. Je dosti ceneje pa še v vsaki trgovini se dobi.....
Pot je cilj, pa veter v jadra!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov