Zagon hladilnika

Ne vem če paše ta tema v to rubriko pa vendar.
Poleg nakupa vozila sem sicer dobil navodila od Westafalie vendar v nemščini in ker se mi ne da iskati nekoga ki bi mi to prevedel Vas sprašujem:
- kako zadevo uporabljati med vožnjo (12V ali plin) in kako jo pognati v načinu ko se uporablja plin? Tu mislim z nekim pumpanjem levega gumba pa nato desni in.... tako nekako je izgledalo ko mi je t pokazal prejšnji lastnik.
Hvala za odgovore.
G.

Hojla.

Za omenjeni hladilnik je najboljše sledeče: Najprej priključi za par ur na 220 V in ko zaženeš motor preklopi na 12 V. Ker samo 12 V ti ne bo ohladilo bogvekaj - samo vzdržuje in nekaj malega tudi hladi.
Za vklop na plin pa res moraš pritiskat na gumbek, ki pa da iskro in vžge ter hladi na plin. Ni priporočljivo med vožnjo.
Torej letos v najhujši vročini ko sem se peljal proti Budvi sem lahko iz hladilnika vzel hladen pir. In to nekaj šteje - za mene.

no meni je na poti iz Leipziga porabil 12 l/100km kar se mi ne zdi pretirano (res da je bil prazen bila sva sam z ženo in pa gas do "daske" se hecam ampak je bilo po ravnem in po klancu dol 110-120 km/h v klanec pa ne gre nikamor (ali je to normalno) ker če je malo daljši klanec in pade brzina pod 80 raje kar v tretjo vržem. te prosim če lahko malo pokomentiraš te mašine ker imam problem z vžigom ko je topla no pa akomulator bom tud moral zamenjat ker imam občutek da bo vsak čas počakou. Avto ko je vroč vergla zelo slabo pol ga pa kar neki oživi in zalaufa.

Lp

no meni je na poti iz Leipziga porabil 12 l/100km kar se mi ne zdi pretirano (res da je bil prazen bila sva sam z ženo in pa gas do "daske" se hecam ampak je bilo po ravnem in po klancu dol 110-120 km/h v klanec pa ne gre nikamor (ali je to normalno) ker če je malo daljši klanec in pade brzina pod 80 raje kar v tretjo vržem. te prosim če lahko malo pokomentiraš te mašine ker imam problem z vžigom ko je topla no pa akomulator bom tud moral zamenjat ker imam občutek da bo vsak čas počakou. Avto ko je vroč vergla zelo slabo pol ga pa kar neki oživi in zalaufa.

Lp

Poraba benza je normalno 13 l. Če se voziš po"jajcih" pa dobrih 10. Kriva je teža avta, starost in pa aerodinamika kot omara. Poraba olja je normalno 0,5 l na 1000 km. Avtu nameni servis in predel bo kot urica. S hitrostjo ne pretiravaj- več kot 100 kmh mu ni prav. Ker ima 2 fergazerja in če nista prav sinhronizirana je hudič.
Od kod pa si?
Se lahko kjer dobimo in izmenjamo izkušnje.

Absorbcijski hladilnik je najbolje, če deluje na plin ves čas. Zakaj? Ne moreš pozabiti preklopit, najbolj hladi na plin! Kadar je hladilnik priklopljen na 12V porabi toliko energije, da alternator poleg ostalih funkcij in polnenje lastnega akumulatorja vozila, ne uspe polniti še dodatnega akumulatorja v bivalniku oziroma le tega skromno napolni do cca samo 5%. Da boš lahko uporabljal plin med vožnjo (razen Francija) si nabavi ventil Secumotion.

Večinoma jih ima ta ventil že vgrajen je pa dobro pogledat če ga imaš tudi ti.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Da ne bom odpiral nove teme ker se vprašanje nanaša na hladilnik in sicer, Po zagonu hladilnika na plin le ta dela nekaj čas in potem se sam od sebe ugasne (ne spreminjamo jakosti hlajenja ali kar koli drugega) Kakšen je razlog ima kdo ali je imel podobne probleme???
http://www.gumitehna.si/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov