klima
Zanima me ali imate klimo v t3jih oziroma jo je gdo naknadno montiral.lp roman
roman napisal/-a:Zanima me ali imate klimo v t3 in t4joziroma jo je gdo naknadno montiral.lp roman

John napisal/-a:Sedaj sem vgradil filter od vlažilnih strojev in rezultat je za 100% boljši. Danes pri 29,7 °C vstopnega zraka, je bil izstopni 22,6 °C. Vlažnost izstopnega zraka se je pri tem povečala le za 3,2%. Intenziteto močenja pa regulira mikrokontroler - glede na vlažnost samega filtra. Tu je namreč pravzaprav edina razlika med vlažilcem in hladilcem. Videl sem, da se pri intenzivnem vlaženju filtra, temperatura izhodnega zraka ponovno zvišuje (poleg intenzivne vlažnosti). Najboljše rezultate dobim, tik preden je filter posušen - se pravi pri minimalnem namakanju.

Corridor napisal/-a:...da bolj ko je filter vlažen večje kapljice vode imaš not. Ko pa se intenziteta vlaženja zmanjša se tudi kapljice zmanjšajo in s tem se jim relativno poveča površina in zato voda hitreje izhlapeva (in s tem porablja energijo oziroma toploto zraka, katerega temperatura zato pade). Tako bi morala biti vlažnost izstopnega zraka pri večji vlažnosti filtra manjša...
John napisal/-a:Kaj, a vsi bi bili radi prehlajeni u glavo? No, pa saj mi je že bolje, ko sem naštimal tudi možnost regulacije pretoka zraka - hitrosti ventilatorja.
Corridor, tale tvoja teorija:Corridor napisal/-a:...da bolj ko je filter vlažen večje kapljice vode imaš not. Ko pa se intenziteta vlaženja zmanjša se tudi kapljice zmanjšajo in s tem se jim relativno poveča površina in zato voda hitreje izhlapeva (in s tem porablja energijo oziroma toploto zraka, katerega temperatura zato pade). Tako bi morala biti vlažnost izstopnega zraka pri večji vlažnosti filtra manjša...
Je popolnoma dokazljiva in resnična. Najprej sem pomislil, da higrometer zaradi spremembe temperature narobe kaže, pa je čisto res. Bolj, kot je moker filter, bolj suh je zrak, ampak tudi manj hladi.
Pri takem zanimanju bo najbolje, da vam na Vinici najprej demonstriram, nato pa se dogovorimo, kako bi se vse to vgradilo v T3. Saj razlike do LT-ja ni kaj dosti.
Anton aus napisal/-a:V T3 jo je montiral tip iz Ilirske Bistrice nadoknadno, vem da mu dela ok, samo njega ni tukaj gor na forumu.
NoName napisal/-a:Anton aus napisal/-a:V T3 jo je montiral tip iz Ilirske Bistrice nadoknadno, vem da mu dela ok, samo njega ni tukaj gor na forumu.
Imaš mogoče njegov kontakt? Bi si enkrat šel ogledat zadevo.
LP

NoName napisal/-a:@Boro, če kaj zveš javi prosim. Imam tudi jaz sorodnike v IB, zato sem pa spraševal. Sem pa zadnjič videl enga luftija Westfalio pred hišo proti Zabičam.
LP

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost