Pozdravljeni,
danes zjutraj me je nekaj zafrkaval kombi in ni hotel vžgat. Kaj se je zgodilo, pred časom sem opazil, da na višjih obratih ne pospešuje kot bi moral. Sumil sem kitajske šobe, ki so sicer obnovljene, ampak so mi rekli, da ne bodo dolg delale. Ko sem mrzlega vžgal je tudi pihnil bel dim na prvem vžigu. Med vožnjo in kadarkoli drugače ni kadil niti malo. Motor je 10k km po generalni.
Potem se mi je pa za vikend zgodilo, da se mi je snela cev za vodo, števec za temperaturo ni šel čist do konca, ko sem ustavil. Popravil sem cev, natočil nazaj tekočino in se tri dni brez težav vozil z njim, motor je imel normalno temperaturo.
Danes se odpravljam v službo, kombi samo "vergla" in precej kadi belo. Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo? Sumim šobe (glede na to, da je že prej čudno delal), druga izbira bi bile grelne svečke (ampak mislim, da bi tudi brez vseen vžgal?), tretja možnost (in tudi najhujši scenarij), da je šla dihtunga na glavi, kar mi je sicer malo verjetno, nisem imel občutka, da se je tako močno pregrel. Poleg tega sem se tri dni vozil brez simptomov okvare in ne verjamem, da bi čez noč kompletno odpovedal.
Ima kdo kakšno idejo, kje se lotit reševanja?
VW T3 1.6 TD ne vžge
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)